POSIADANIE PROSZE O SZYBKA POMOC

• Autor wątku Autor wątku Danielloo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Danielloo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
PROSZE O PILNĄ POMOC!

Wczoraj około godziny 19 za miastem pod lasem z 2 kumplami wyskoczylismy 'zajarać' nagle zajechal radiowoz nie zdazylismy nic zrobic zdazylem wyrzucic tylko dilerke przy samochodzie a kumpel jointa zgasil w popielniczce. Dilerke przy samochodzie znaleźli, zabezpieczyli i prawdopodobnie beda zdejmować odciski (i pewnie beda sie zgadzać z moimi bo ja ją wyrzycałem). Trawa byla kumpla kierowcy. Wczoraj wszyscy twardo sie wypieralismy ze to nie nasze, ze musialo tam lezec wczesniej. Mam wezwanie na przesluchanie dzisiaj i prosze powiedzcie mi co mam robic zeby bylo dobrze dalej walić glupa i sie wypierac ze to nie moje i ze nic nie wiem? prosze o szybka odpowiedź

Forum nie udziela porad jak uniknąć odpowiedzialności prawnej.

[cytat="atmosphere"]Forum nie udziela porad jak uniknąć odpowiedzialności prawnej.[/cytat]

No ok, a możesz powiedzieć co może mi i kolegom za to grozić? I jaka wersja może byc dla nas najkorzystniejsza na przesłuchaniu?

Moze grozić art.62 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii na przykład.

[cytat="Danielloo"]
I jaka wersja może byc dla nas najkorzystniejsza na przesłuchaniu?[/cytat]

Najkorzystniejsze jest powiedzenie prawdy.
Po pierwsze sąd zawsze łagodniej potraktuje.
Po drugie mniejsze będą koszty postępowania które ew. dostaniesz do zapłacenia. Jeśli to Ty odrzuciłem torebkę z narkotykiem, i na torebce będą Twoje odciski palców, to Ty dostaniesz zarzuty i Ty na koniec zapłacisz za wszystko. I o ile opinia z zakresu daktyloskopii to rząd kilkuset złotych, to jeśli na torebce zabezpieczone zostanie DNA, to koszt badania wyniesie na pewno kilka tysięcy złotych.
Po trzecie dorosłego człowieka charakteryzuje coś takiego jak "odwaga cywilna". Skoro Miałeś odwagę zrobić coś złego, to miej odwagę przyznać się do tego.

Powrót