posiadanie znacznej ilości narkotyków

• Autor wątku Autor wątku ppppp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

ppppp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Moja historia zaczęła się 4 maja, zostałem zatrzymany przez policje drogową i nagle znalazła sie śledcza, w plecaku znalezli mi 15 g marihuani i 12 tabletek ekstazy. zaczeli mnie starszyc i powiedziałem gdzie jest reszta w sumie 212 tabletek ekstaz i 15 gram marihuany. Miałem przeszukanie w domu ale nic nie znalezli oczywiscie sie przyznałem do posiadania. po upływie 48 godzin sad skazał mnie na areszt 3 miesiace albo poreczenie majątkowe. poreczenie zostało wpłacone ale mimo wszystko prokurator odwołał sie od wyroku sądu. sad wyzszej instancji podtrzymał decyjze sadu rejonowego.
Jestem młody i pracuje i nie wiem co mam zrobic czy poddac sie dobrowolnie karze czy nie? nigdy nie byłem karany!!!!.Adwokat odradza mi dobrowolne poddanie sie karze czy ktoś moze mi coś poradzic?

a jaką karę zaproponował prokurator w ramach art. 335 KPK ?

znając wymiar kary proponowany przez prokuratora przemyśl czy w trakcie normalnych posiedzeń (pewnie conajmniej kilku) czy jesteś coś w stanie "utargować" i ile... wiedząc ile bierze adwokat (za całą sprawę czy za wykonanie poszczególnych czynnosci, udział w sesjach itp) sprawdź czy ci się to opłaca..:) wiadomo wszak ,że im dłużej będzie sprawa trwała, im więcej będzie w niej do zrobienia dla adwokata...tym więcej zażyczy sobie adwokat...:)

jestem teraz na wolnosci i nie wiem czy to jest dziwne ze nie byłem ani razu wzywany do prokuratora ani na policje..nie wiem co o tym myslec? z tego co wiem to grozi mi 3 lata, chciałbym sie dowiedziec czy jest szansa zeby dostac zawiasy czy od razu pojde siedziec?

nie wiem czy sam mam wyjść z propozycja o dobrowolne poddanie sie karze czy nie...

prokurator nie proponował mi art. 335 KPK

ppppp napisał:
prokurator nie proponował mi art. 335 KPK
myślę, że dogadanie się z prokuratorem w sprawie dobrowolnego poddania się karze jest niezłym pomysłem.
1/ Jeżeli byłaby to kara w zawieszeniu, to jesteśna wolności.
2/ Jeżeli juz siedzisz, to w trybie normalnym poczekasz na ekspertyzę, a to może potrwać długo.
3/ Jeżeli dostanieszwyrok bezwzglednego pozbawienia wolności to zaliczą Ci areszt, a po min 6 miesiącach albo po połowiekary możesz starać sie o przedterminowe warunkowe zwolnienie.
Musisz tylko wiedzieć, czego żąda prokurator, tzn. jakiego wyroku i przedyskutować to z adwokatem. Adwokat tani nie jest i, jak to juz powiedział poprzednik, skórka za wyprawkę. Pewnie odsiadka Cię nie ominie, ale próbuj coś z prokuraturą utargować.

adwokat absolutnie odradza mi poddanie sie dobrowolnie karze, mysle ze dla tego ze chce wyciagnac odemnie kase. siedziałem ale po wplaceniu poreczenia majatkowego wyszedłem...

teraz cały czas zastanwiam sie nie wiem co mam zrobic? bo jezeli prokurator zaproponuje mi odsiadke biorac po uwage ze nie byłem jeszcze karany jestem po studiach i pracuje w zawodzie to raczej z nim sie nie dogadam

Powrót