S
sicaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, sprawa jest nastepujaca. pod koniec stycznia dostalem wyrok ograniczenia wolnosci z obowiazkiem wykonania prac na cele spoleczne, łacznie 40h, 2x20h na miesiac...wiem ze to nie jest duzo i mozna to zrobic jednak przeciagnelo mi sie to troche z powodu nauki (koncze własnie LO, matury itd.).na dzien dzisiejszy mam wykonane ok 20godz. 2 tygodnie temu dostalem polecony z sadu, w ktorym jest napisane ze 29.05 odbedzie sie posiedzenie wykonawcze w przedmiocie zarzadzenia kary zastepczej w miejsce kary ograniczenia wolnosci. Wiec chcialbym sie tu dowiedzieć :
- czy do czasu posiedzenia moge jeszcze wykonac te pozostale 20h i miec to z głowy ?
- co mnie czeka na tym posiedzeniu ? czy bedzie mozna w jakis sposob odstapic od zarzadzenia kary zastepczej ?
- czy mozliwe jest w tym przypadku zarzadzenie kary pozbawienia wolnosci (chcialbym tego uniknąc)?
- czy do czasu posiedzenia moge jeszcze wykonac te pozostale 20h i miec to z głowy ?
- co mnie czeka na tym posiedzeniu ? czy bedzie mozna w jakis sposob odstapic od zarzadzenia kary zastepczej ?
- czy mozliwe jest w tym przypadku zarzadzenie kary pozbawienia wolnosci (chcialbym tego uniknąc)?