Posługiwanie się usługami innego serwisu. Czy można ?

• Autor wątku Autor wątku janoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janoo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam !

Chciałbym z kolegą założyć stronę, która będzie korzystała z danego serwisu. Będziemy świadczyć naszym klientom usługi, które ten serwis nie umożliwia.

Będzie działało to na zasadzie:
1. Klient rozpoczyna rejestracje na naszej stronie.
2. Podczas rejestracji podaje login i hasło do serwisu.
3. Zostaje mu przedstawiony nasz regulamin i potwierdzenie, że zgadza się z regulaminem serwisu.
4. Korzysta z darmowego okresu próbnego naszych usług (za pomocą swojego konta do serwisu, który podał przy rejestracji).
5. Musi opłacić konto zgodnie z cennikiem po wykorzystaniu okresu próbnego aby dalej korzystać z naszych usług.

Otóż w/w serwis nie życzy sobie aby destabilizować jego stronę...
Z tym, że nasza strona tego nie będzie robić tylko nasi klienci (czyt. użytkownicy tego serwisu).
Chcielibyśmy aby odpowiedzialność ponosił nasz klient (w przypadku gdy będzie łamał zasady serwisu), a nie nasza strona.
Tylko jak ująć to w regulaminie ?

Czy wykorzystywanie opcji serwisu przez naszą stronę jest w 100% zgodne z prawem ? Regulamin tego serwisu zawiera jedynie warunki jakie musi przestrzegać ich użytkownik.

serwis - jest stroną, z której będziemy korzystać (pogrubiłem dla orientacji :) )

Z góry dziękuję za pomoc. Mam nadzieje, że wszystko zrozumiale opisałem.

nie mam opcji edycji powyższego posta więc napisze kolejnego :)

chciałbym dodać, że chodzi mi o regulamin serwisu nk.pl... a dokładnie czy ten regulamin pozwala na takie działania (to co napisałem powyżej).

Otóż nasz klient będzie robił wszystko za pomocą swojego konta na nk... nasz program będzie tylko ułatwiał te czynności.

Bardzo proszę o pomoc.

Powrót