Pośrednik nieruchomości nienależyte wykonanie uslugi

• Autor wątku Autor wątku Pytajnik..
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pytajnik..

Stały bywalec
Odpowiedzi
2 720
Mam podpisana umowę z firmą podredniczaca gdzie głównym punktem jest informacja ze pośrednik ma prawo do wynagrodzenia jeżeli skojarzy kontrahentów. Jak to rozumieć? Czy musi dojść do zawarcia umowy?

A drugie ważniejsze. Nie jestem zadowolony z usługi. Generalnie w moim odczuciu pośrednik działa na moją niekorzyść. Nie będę opisywał ale jest tego sporo przy czym mam kilka rzeczy na mailu ale spora część była na gębę. Np to że pośrednik mir poinformował mnie o wielu rzeczach przed podpisaniem umowy wstepnej..

Na pewno wyślę reklamacje na całą całą usługę do biura ale podejrzewam że zleją to po transakcji. Nie chcę robić tego przed bo podejrzewam że wtedy to dopiero pośrednik będzie mi robił pod górkę. Jakie są szanse na cokolwiek w sądzie? Bez jakiś bardzo twardych dowodów? Bo np. Ja piszę 6 maili a pośrednik za każdym razem oddzwania.. ale jak pisałem mam kilka rzeczy które świadczą ewidentnie o tym że pośrednik nie przyłożył się do swojej pracy i nie informował mnie np i tyn jak wygląda umowa rezerwacyjna czy nagle koszt zadatku jest 3x większy.. już po podpisaniu umowy rezerwacyjnej i wpłacie kilkunastu tysięcy przez co nie mogłem się wycofać. Jest szansa na coś?

Powrót