Postać tibijska -chęć kupna.

• Autor wątku Autor wątku fioodi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fioodi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Zastanawiam się nad kupnem postaci. Każda postać wysokolevelowa ma wyrobiony tzw. recovery key, za pomocą, którego możemy przypomnieć sobie zapomniane hasło.
Chciałem zakupić postać, ale boję się że mogę zostać oszukany.
Po kupnie postaci zmieniam dane adresowe (na swoje) na które jest zarejestrowana postać -proces zmiany danych adresowych trwa miesiąc. Po tym czasie mogę zamówić confirmation key -z pomocą którego mogę zmienić stary klucz recovery na nowy. Przesyłka confirmation key na mój adres domowy idzie ok. tygodnia. Jeżeli wszystko pójdzie po myśli to po 5 tygodniach postać jest tylko moja, a poprzedni właściciel nie ma możliwości jej odzyskania... i tu przechodzimy do sedna sprawy...
Przez okres tych 5 tygodni (zmiana adresu postaci i kupno confirmation key) od kupna postaci, poprzedni właściciel może odzyskać postać za pomocą recovery key.
Czy w takiej sytuacji, mogę zgłosić zawiadomienie na policję, a następnie skierować sprawę do allegro? Czy istnieje szansa, że oszustwo, ze strony sprzedającego zostanie udowodnione (np. logowanie się na postać z konkretnego adresu ip)? Miał ktoś styczność z takimi sprawami?

Handel konta:
Nie wolno ci sprzedawać twojego konta lub dawać go komuś za darmo. Działa to w odwrotną stronę, nie możesz kupować kont innych graczy lub przyjmować ich nazwy i hasła. Obejmuje to również oddawanie kont jako prezent. Każde konto jest przypisane tylko do jednej osoby i druga osoba nie może grać na koncie pierwszej osoby. Ogłoszenia takie, jak np. „Sprzedam 30 rycerza”, „Wymienię mojego maga na Antice za maga na Novie” czy „Kupię paladyna” będzie prowadziło do banicji twojego konta. To samo tyczy się komentarzy typu „Nowy właściciel” napisanych w informacjach o twoim koncie.
... źródło: Tibia.pl - Tibia Rules

Pozdrawiam :cool:

Kto mówi o KK? ... zastanawiasz się nad kupnem postaci, więc oprócz tego, czy nie zostaniesz oszukany w sposób niezgodny z prawem, pomyśl też czy nie należy się pomartwić o pozbycie się konta w sposób zgodny z prawem, który wyznacza regulamin gry i w grze jest stosowany.

Kto mi udowodni, że postać kupiłem?
Skoro na aukcji nick postaci jest zamalowany?

Mnie jedynie zaskakuje ludzka hipokryzja ...

Pytasz jak bronić ewentualnie naruszonych praw, gdy druga strona nie dotrzyma warunków umowy, a robisz dokładnie to samo. To jest regulamin gry, a więc umowa między graczami a CipSoft GmbH.

Tematem rozmowy nie jest naruszenie regulaminu gry, a możliwość oszustwa ze strony sprzedającego postać.

Poproś sprzedawcę, aby w zamian za trochę wyższą cenę postaci sam zamówił nowego rec-key'a, kiedy dojdzie mu list dokonajcie transakcji, a on poda Ci confirmation key, którym od razu zmienisz rec'a.

Tylko, że w tym czasie może zamówić drugiego confirmation key'a i dzień przed automatyczną zamianą adresu postaci zmienić rec-keya, a następnie wycofać proces zmiany adresu postaci.

ziom jak chcesz kupić h-lvl na RL to po 1.
kupuj na pvp
po 2. gościu musi mieć minimum 50 pozytywów
uważaj bo niektórzy sprzedają zdjęcie
po tym jak zmienisz REC`a wystawiasz komentarz a nie przed ;)
p.s. też gram 400+ serv. morgana full mage outfit ;)
MS

Powrót