Postanowienie o zakończeniu postępowanie i ustalenie kosztów egzekucyjnych

• Autor wątku Autor wątku robert300
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robert300

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

otrzymałem pismo od Komornika, w którym zawarte są dwa postanowienia:

1. Zakończyć postępowanie
2. Koszty postępowania egzekucyjnego o zapłatę należności w kwocie 403,78 zł. i kosztów zastępstwa radcy prawnego w postępowaniu egzekucyjnym w wysokości 30 ustalić na kwotę 375,33 /uregulowane przez dłużnika

następnie w uzasadnieniu

1. Na podstawie art. 770 kpc oraz ustawy o komornikach sądowych.... ustalić koszty postępowania egzekucyjnego w sprawie ... na łączną kwotę 375,33

Czy mam przez to rozumieć, że jest to informacja o zakończeniu i nie ma wobec mnie żadnych roszczeń finansowych?

Z góry dzięki!

Jesli dalej pisze, że tytuł pozostawić w aktach sprawy - to sprawa definitywnie zamknięta

1. Zakończyć postępowanie
2. Koszty postępowania egzekucyjnego o zapłatę należności w kwocie 403,78 zł. i kosztów zastępstwa radcy prawnego w postępowaniu egzekucyjnym w wysokości 30 ustalić na kwotę 375,33 /uregulowane przez dłużnika

następnie w uzasadnieniu

1. Wobec wyegzekwowania należności na rzecz wierzyciela dalsze postępowanie stało się zbędne.
2. Na podstawie art. 770 kpc oraz ustawy o komornikach sądowych.... ustalić koszty postępowania egzekucyjnego w sprawie ... na łączną kwotę 375,33, w tym:

a) opłaty stosunkowe: Art. 49.1 319,19 zł
b) opłaty stałe
c) wydatki gotówkowe:
Art.39.2.6 5,00 zł
Art.39.2.7 40,47 zł
Art.39.2.8 10,67 zł
d) wynagrodzenie za wyjazdy:

dalej same podpisy i pouczenie.

Powrót