Postanowienie - ograniczenie władzy rodzicielskiej

• Autor wątku Autor wątku Volion
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Volion

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Cześć, nie bardzo rozumiem treści postanowienia.
Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie czy jako ojciec mam prawo do decydowania o wyjeździe dziecka za granicę powyżej 21 dni?
Treść postanowienia:
2. powierzyć wykonywanie władzy rodzicielskiej nad małoletnią XX jej matce XX, jednocześnie ograniczając władzę rodzicielską ojca dziecka XX do prawa współdecydowania o wyborze szkoły i kierunku kształcenia dziecka, zmianie obywatelstwa małoletniej, wyjazdach zagranicznych dziecka na okres powyżej 21 dni oraz o zabiegach medycznych związanych z naruszeniem ciągłości skóry;
To postanowienie zabiera mi możliwość współdecydowania w wymienionych sprawach czy mi je zostawia?

Z góry dzięki za pomoc

Ma Pan prawo do współdecydowania o wyborze szkoły i kierunku kształcenia dziecka, zmianie obywatelstwa małoletniej, wyjazdach zagranicznych dziecka na okres powyżej 21 dni oraz o zabiegach medycznych związanych z naruszeniem ciągłości skóry.

Rajkocik napisał:
Ma Pan prawo do współdecydowania o wyborze szkoły i kierunku kształcenia dziecka, zmianie obywatelstwa małoletniej, wyjazdach zagranicznych dziecka na okres powyżej 21 dni oraz o zabiegach medycznych związanych z naruszeniem ciągłości skóry.
Pięknie dziękuję, bo sędzia z 5 razy na sprawie mówił, że do tego będzie potrzebna moja zgoda, ale sama treść tego postanowienia jest dla mnie jakaś nielogiczna.
Jeszcze raz dziękuję

Powrót