Postępowanie karne względem Spółdzielni?

• Autor wątku Autor wątku magda_lenakolcz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magda_lenakolcz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie!!

Moja sprawa wygląda następująco, otóż kilka dni temu miał miejsce pechowy wypadek , w którym to ja jestem poszkodowana,otóz z dachu należącym do Spółdzielni Mieszkaniowej spadła klapa zabezpieczająca wejście na dach na mój samochód. Straty są bardzo duże. Sprawa oczywiście została zgłoszona na policję oraz do Ubezpieczyciela.Chcemy oskarżyć Spółdzielnię i sciągnąć pieniądze z OC Sprawcy,jednak nie wiemy jak się za to wziąć. Mamy dowody takie jak: zdjęcia klapy(która już dawno powinna być wymieniona)zdjęcia wejścia na dach(które jest zabezpieczone zwykłym sznurkiem),ewentualnie świadków oraz liczne skargi na konserwację dachu. Dzisiaj dowiedziałam się, że szkoda zostanie ściągnięta tak czy siak z autocascco,a następnie pozniej zostanie wystosowany regres o zwrot pieniędzy do Spółdzielni.Jednak to my czyt. Poszkodowani mamy zająć się całą sprawą, mamy im wszystko dostarczyć. Mam pytanie co mamy teraz zrobić,jakie pismo wystosować do Spółdzielni,jak uzyskać od nich numer polisy??Pozdrawiam

Powrót