Postępowanie opiekuńczo-wychowawcze

• Autor wątku Autor wątku Von Stein
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Von Stein

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, otóż jestem nieletnim, dopuściłem się czynu karalnego :(
Najpierw przyszło zawiadomienie o wszczęciu postępowanie wyjaśniającego, po kilku dniach postanowienie o rozpoznaniu sprawy w postępowaniu opiekuńczo-wychowawczym i wezwanie do sądu.

Moje pytanie jest następujące - czy istnieje możliwość umorzenia tego postępowania :?:

Na jakiejśc stronce czytałem, że postępowanie wyjaśniające można umorzyć, gdy np. postępowanie dziecka było oczywistym, jednorazowym wybrykiem i najprawdopodobniej już się nie powtórzy.

Jednakże nie wiem czy to samo tyczy się postępowania opiekuńczo-wych.

Proszę o odpowiedź :)

A co pan przeskrobał ?

Proszę się nie niepokoić, jeżeli to drobna rzecz, zakończy się co najwyżej na dozorze kuratura - w tym postępowaniu Sąd nie kara, ale stara się wychować na człowieka, bo to ostatnia szansa :ok:

Pan nie musi na mnie mówić Pan :P A więc chodzi o art. 157 2kk
Ja się nie martwię. Zdaję sprawę z tego co mi grozi (nadzór kuratora, upomnienie itd) Jednakże zależy mi na jak najlepszym wyroku. Bo jestem prawym obywatelem, a nie jakimś zwyrodnialncem...

W szkole mam bdb opinię, a ten co oberwał to naczelny prowokator szkoły 8) Notabene byłem bardzo brutalnie prowokowany. Nie chcę zbyt szczegółowo opisywć, bo to koszmar był...

Powrót