postępowanie przedsądowe

• Autor wątku Autor wątku olica302
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olica302

Użytkownik
Odpowiedzi
37
witam ,jakiś czas temu zaciągnęłam pożyczkę w tzw.chwilówkę,potrzebowałam pilnie pieniędzy a banki mi odmawiały więc pokusiło mnie była to pozyczka na 15 dni i szczerze mówiąc siedziłam w niej bez przerwy od września ubiegłego roku bo co spłaciłam to znów miałam "dziurę" i brakowało więc znów brałam a że było to wygodne bo wystarczyło tylko wysłać sms to mi graj,niespodziewałam się jednak że stracę pracę i jak dostałam wynagrodzenie po raz ostatni to pomyślałam że co teraz spłacę ,wezmę ale póżniej juz nie będę miała z czego spłacic więc nie mogę brać a jak spłacę teraz całość to nie będe miała na życie,byłam w kropce,więc wpłaciłam 200 zł a winna jestem 875 i zaczęły się sms-y czego można było się spodziewać,zaczełam trząsc tyłkiem więc zaraz z męza wypłaty wpłaciłam następne 200 ale już wtedy dostałam sms-a że mam doliczoną karę 200 zł. ok rozumie nie wywiązałam się i nie spłaciłam w terminie trudno musze płacić karę,w tym m-cu ponownie wpłaciłam ale 100 zł. bo nie mieliśmy więcej po zrobieniu bierzących opłat i od tego czasu czyli ok 2 tygodni codziennie po 3 ,4 razy dostaje smsy że w związku z toczącym postepowaniem przedsądowym prosimy o natychmiastowa spłate zadłużenia i stad moje pytanie czy jeżeli płace wiem że nie terminowo i nie w całej zaległej kwocie ale jezeli wpłacam po te 100 czy 200 zl to firma ta może podać mnie do sadu? przecież ja nie uchylam się od płacenia tylko poprostu straciłam pracę a stara się jak mogę żeby chociaż cokolwiek wpłacić

Powrót