Postępowanie upominawcze z wezwaniem do komornika

• Autor wątku Autor wątku kaskunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaskunia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, dzis orzymalam pismo z sadu :

NAKAZ ZAPŁATY W POSTĘPOWANIU UPOMINAWCZYM
pozwu wniesionego 11 czerwca 2012 (data na pismie 28czerwca 2012) do zaplaty 454zl plus koszty zastepstwa procesowego 60zl

mam na to 2tygonie badz moge wniesc sprzeciw. W sktócie tak wyglada pismo bez zadnego pouczenia itp.

Do tego zostaly dopączone takie papiery jak :
ZADANIE UDZIELENIA WYJASNIEN
POSTANOWIENIE
ZAWIADOMIENIE O WSZCZECIU EGZEKUCJI
WEZWANIE W CELU ZLOZENIA WYJASNIEN

Niewiem za jakie mandaty jest to wezwanie kilka ich mialam wiec moje pytanie czy jest to za 1 mandat czy za wszystkie ok. pieciu?
Czy mam mozliwosc sie odwolania np.przedawnienie itp??
Nieznam dat wystawienia mandatów.

Proszę o pomoc

Sprawdź skąd to przyszło - bo mi się zdaje że nadawcą jest komornik a nie sąd

piSmo przyszlo od KOMORNIK SĄDOWY PRZY SADZIE REJONOWYM

CO Z TYM MOGE ZROBIC?

Moge odwolac sie ze przedawniona sprawa ??jak wogole sprawdze za jakie to mandady z jakich dat itp.??

Zatem zobacz jaka jest sygn akt i jaki sąd to wydał, napisz to (nie musi być sygn akt, napisz jaki sąd)

Sad rejonowy w bydgoszczy wydzial I Cywilny

W takim razie należy zadzwonić do tego sądu, podać sygn akt i zapytać na jaki adres wysłano nakaz w 2012 roku. I czy ktoś odebrał (kto?), czy nie.
Zapytaj od razu za co to, kiedy wniesione, kiedy wymagalność roszczenia (jeśli da radę to podejrzeć) itp.
Z tymi informacjami możesz tu wrócić.

ok udam sie do sad po te informacje osobiscie ,dziekuje za pomoc juz jakis krok do przodu

Witan bylam i dzwonilam do sadu pani poinformowala mnie ze teraz nie moze udzielic tych informacji ze musze wystapic o wglad do archiwum akt i wtedy bede miala te informacje wiec napisalam pismo o wglad do akt z tym ze pani z sad powiedziala ze najwczesniej za 10dni bede miala taka mozliwosc to niestety za dlugo bo mam 14dni na odwolanie co w takiej sytuacji proponujecie?

Nie masz żadnego określonego terminu. Spokojnie idź oglądać akta, sfotografuj je sobie najlepiej, przydadzą się do pokazania.

Ok ale do komornika musze isc ,co mam mu powiedziec?? ze bede sie odwolywac czy jak?nigdy niemialam stycznosci z komornikiem i sadem:(

kaskunia napisał:
Ok ale do komornika musze isc ,co mam mu powiedziec??
Zadzwoń, powiedz że właśnie wnosisz sprzeciw do sądu z uwagi na brak prawidłowego doręczenia i niebawem postępowanie będzie umorzone.

Powrót