potrzebuje pilnie pomocy!!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku sbd1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sbd1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich ! mam problem jak napisać pismo do sadu z prośbą aby na sprawie rozwodowej pominięto przybycie mojej żony na rozprawie ??? odbyły się już trzy rozprawy ona jest chora psychicznie i jej kontakt z sądem jest tylko listowny co utrudnia odbycie sprawy rozwodowej nadmienie ze ma to byc rozwód bez orzekania o winie za zgoda obu stron .Proszę o pomoc !!!!!!!!

Witam ponownie !! widze ze nikt z Was nie wie jak mozna mi pomóc jednak ja ponawiam moją prośbę każda wskazówka bedzie dla mnie cenna :help:

A czy Pana żona ma jakiegoś opiekuna? Ponad to nie wiem czy jest Pan tego świadom choroba psychiczna Pana żony jest negatywną przesłanką udzielenia rozwodu, co może sprawę trochę komplikować.

Wiem że jej choroba nie jest przesłanką do udzielenia rozwodu jest inny powód zaniedbywanie domu ,i strach o życie swoje i córki tylko że to już wszystko wiem nawet jest już wymeldowana z mieszkania i zgodziła sie pisemnie na rozwód bez orzekania o winie a problem polega na tym że ona nie chce sie wstawic do sądu i sedzia poradził zeby napisac pismo o pominiecie jej wstawiennictwa na sprawie i nie wiem jak to napisac

dodam tylko jeszcze że niezamieszkujemy razem już od prawje 5 lat

Witam,

nie zrozumiał Pan posta styropianu - choroba psychiczna żony może wykluczać rozwód - po prostu sąd może uznać, że jest sprzeczny z zasadami współżycia społecznego.

Co do pisma, to proszę zatytułować "pismo procesowe" i napisać, iż wnosi Pan o pominięcie dowodu z zeznań (powódki / pozwanej) ze względu na wielokrotne niestawiennictwo na wezwania sądu.

Powrót