potrzebuje porady pilnie

• Autor wątku Autor wątku sebolsj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebolsj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam
zalozylem 22 grudnia firme a 19 stycznia napisalem o rozszezenie dzialalnosci
firma to zaklad szklarski a rozszerzylem o sklep spozywczy na prozbe siostry
teraz nie wiem czy dobrze zrobilem a mianowicie
-wziolem dotacje czyli zobowiozalem sie trzymac dzialalnosc przez 12m-cy
-po rozszezeniu siostra chce zajac sie sklepem a ja swoim zakladem,ale oczywiscie wszystko bedzie na mnie zarejestrowane
-okazuje sie ze siostra kupuje kase fiskalna i bedzie chciala zwrot 50%wartosci,ale warunkiem jest prowadzenie dzialalnosci przez 3 lata
ja nie chce prowadzic przez taki okres dwoch ,wiec chcialem jej ten sklep po poltora roku przepisac i znowu okazuje sie ze nie moge tego zrobic bo bede musial oddac zwrot za kase fiskalna
w pewnym momencie okazalo sie ze siostra mysli tylko o swoim dobrze a ja juz tak duzo zrobilem ,zmienilem w u.s. podatek,dodalem kolejne pkd,
boje sie ze mnie na czyms chce wykiwac
prosze o pomoc bo nie wiem na co mam uwazac
wiem ze to glupio sie czyta ale takie jest zycie
pomozcie!!!!!

Co to ma do prawa spółek handlowych?
No ale do rzeczy: czy kasa fiskalna jest już kupiona ,,na Ciebie''? czy poszedł wniosek o zwrot 50% wartości?
Jeśli nie, to nie ma co się szczypać, powiedz siostrze, żeby sobie założyła działalność na swój sklep i tyle. To że sobie zrobiłeś zmiany w swojej działalności nie musi znaczyć, że będziesz prowadził ją w tym rozszerzonym wariancie.

pozdrawiam!

rumak

kasa ma byc na mnie bo ona pracuje i jest zarejestrowana
a po poltora roku chce zabym jej przepisal ten sklep i wtedy ona wezmie se dotacje
na co musze uwazac zebym sie nie wkopal w jakis dziwny sposob?

czy ona bedzie mogla wziac dotacje na moje nazwisko albo jakis kredyt w banku lub cos podobnego?

Powrót