Potwierdzenie spłacenia całkowitego długu u windykatora

• Autor wątku Autor wątku cisek222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cisek222

Użytkownik
Odpowiedzi
81
Właśnie. Tego jeszcze nie było. Zna ktoś taki sposób:?: Albo może jest jakiś prawny "punkt"? Ok niektórzy na to forum wpadli "za późno" , ale co z tymi co myślą, że spłacili dług w całości i nic już im nie przychodzi?
Bo są przypadki, ze potem firmy windykacyjne upominają się o ten sam dług w tej samej wysokości, od tego samego dłużnika i koszmar wraca :o

Czy po spłacie możemy wystąpić o potwierdzenie zakończenia sprawy? Czy FW mają na taką prośbę obowiązek odpowiedzi? Myślę, ze temat dobry i godny uwagi bo zapewne wielu wpisując to zagadnienie w "wyszukiwarce" na niego natrafi i oszczędzimy im szukania. Może ktoś już przez to przechodził?

Właśnie próbuję wydębić coś takiego od Kruk-a, sama jestem ciekawa czy mi sie uda. Mało tego, okazało się, że przepłaciliśmy o 600zł i próbuje odzyskać te pieniądze :mad:
Szkoda, że tylko w reklamie panie są takie miłe i uprzejme. Nawet po spłaceniu całości warczą i nie wykazują żadnej współpracy.
Zastanawiam się czy oddadzą, czy będę musiała straszyć sądem albo inną firmą windykacyjną :D Zawsze zostaje jeszcze TVN.

W Kruku istnieje możliwość założenia konta do monitorowania wpłat. Wymagany jedynie e-mail. Ja zakończyłem wobec nich spłatę jednego długu i już na drugi dzień kiedy właśnie skapnąłem się, ze chyba dałem im za dużo, chcąc sprawdzić nie mogłem się zalogować. Napisałem do nich z pytaniem o powód. W odpowiedzi dostałem meila , że postępowanie w mojej sprawie zostało zakończone z poważaniem blebleble... Czyli już jakiś dowód mam na zakończenie sprawy, ale teraz trzeba pilnować by meila nie usunąć bo nie wiem jak by prawo miało się do wydruku takiego meila.

Co do kwot za dużo wpłaconych i o problemach ze zwrotem widziałem gdzieś na tym forum taki temat :) poszukaj Ruch Społeczny Nie Dajmy Się :: Zobacz Forum - Długi

Dzięki. No własnie, jedyną odpowiedzią jest : sprawa została zamknięta. Jak zamknięta gdy mają za dużo środków na koncie? Nie odpuszczę im tego potwierdzenia, bo obudzę się za kilka lat z długiem. Jak uda mi się cos załatwić to napiszę może komuś się przyda.

Karena73 napisał:
Dzięki. No własnie, jedyną odpowiedzią jest : sprawa została zamknięta. Jak zamknięta gdy mają za dużo środków na koncie? Nie odpuszczę im tego potwierdzenia, bo obudzę się za kilka lat z długiem. Jak uda mi się cos załatwić to napiszę może komuś się przyda.

napisz koniecznie to i ja im odsetki podliczę :D

Właśnie sprawdziłam konto :D przelali mi zwrot nadpłaconej kasy. Mam nadzieję,że potwierdzenie tez dostanę. W razie czego mam tytuł przelewu : zwrot nadpłaty. Muszę wydrukować i schować w sejfie :) gdyby jednak zapomnieli wysłać.

Wow. Pewnie czytają to forum i się wystraszyli :D Gratuluję i życzę jak najmniej takich problemów w przyszłości:)

Powrót