Potyczki z firmą PLAY

• Autor wątku Autor wątku dar3233
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dar3233

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,
W marcu br. poprzez konsultanta zgodziłem się na zawarcie umowy abonamentowej. Po przywiezieniu jej przez kuriera podpisałem ją jak to bywa przy kurierze dość pospiesznie. Po przeczytaniu na spokojnie umowy pisemnej okazało się, że odbiega ona znacząco od tego co ustalałem z konsultantem. W zw. z tym skorzystałem z 14 dniowego okresu odstąpienia od umowy. Jednak W tym momencie nie została mi przywrócona dawna taryfa, którą chciałbym odzyskać. Dzwoniłem wielokrotnie do konsultantów gdzie reklamowałem co skutkowało tylko zwróceniem mi zabranych wcześniej pieniędzy z konta tel., odwoływałem się od reklamacji co nic nie dawało. Chcąc otrzymać nagrania z rozmów dowiedziałem się od spec. do spr. reklamacji, że nagranie rozmowy w której zawieram umowę z konsultantem, który wprowadza mnie w błąd nie mogą mi dać powołując się na nowelizację prawa telekomunikacyjnego. Jedynie mogę otrzymać nagrania rozmów w których zażalam się na całą sprawę.
Proszę o pomoc jak mógłbym z tej sprawy wybrnąć, gdyż cała sprawa coraz bardziej zaczyna przysychać, a wszystko zaczęło się od niekompetencji pracownika PLAY, który informował mnie o rzeczach, które nie mają miejsca...
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Darek.

Głównie kontaktowałem się przez infolinie, raz przez stronę PLAY. Na moje zażalenia otrzymałem pismo o zakończeniu sprawy i niemożności zareklamowania jej ponownie.
Dziękuję, na pewno napiszę. Nie wiedziałem, że jest taka możliwość :)

UOKIK powinien coś wskórać jeżeli w umowie nie ma czegoś niekorzystnego. Dlatego zaleca się dołączenie kopii umowy do maila.

Dziękuję bardzo, jeśli się czegoś dowiem dam znać :)
pozdrawiam :)

Powrót