powiadomienie o ciazy

• Autor wątku Autor wątku ryjek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ryjek

Użytkownik
Odpowiedzi
55
czesc wczoraj bylam u kumpeli ktora miesiac temu urodzila ona o ciazy powiedziala w pracy jak tylko sie dowiedziala:) ja wolalam poczekac bo wiadomo tu do 3-ciego miesiaca maja ciaze ze tak powiem gdzies wiec jesio nie powiedzialam jestem w 12 tygodniu i powoli mysle o powiedzeniu szefowi :) moze w tym moze w przyszlym tygodniu :) kumpela mnie nastraszyla bo powiedziala ze musze powiedziec do 3-ciego miesiaca z tego wzgledu ze pozniej szef moze miec ale... i moze mi nie placic nie wiem czy kumpela miala racje ??? nie wiem czy jest powod do zmartwiec wiec jesli istnieje mozliwosc szybkiej odpowiedzi bede wdzieczna dziekuje i pozdrawiam :)

1. na jaką umowę jesteś zatrudniona?
2. w jakim kraju?

anglia i pracuje bezposrednio u angola :) nie przez agencje w sumie nie podpisywalam zadnych papierow kontraktowych wiec ...

nie, nie musisz powiedziec do 3-go miesiac. Z tego co wiem to wg prawa nie jestes zobligowana udzielac tej informacji do 15 tygodnia przed rozwiazaniem. Jednak im wczesniej tym lepiej dla ciebie, bo wowczas prawo cie chroni i najlepiej na pismie. Pozdrawiam.

wiem wiem tylko przeciagnela mi sie sprawa ze zmiana pracodawcy na home office i wole miec juz papierek w dloni i powiadomic szefa :) liscik juz mam napisany :) a troszke mi sie przeciegnelo poniewaz te sniegi i listonosz chodzi rzadziej czy nawet wcale eehe pozdrawiam i dzieki

w takim razie dam tobie jeszcze jedna rade: date rozpoczecia macierzynskiego ustal soibe mozliwie najpozniej. Tak zebys po 39 tygodniach macierzynskiego (to max) miala 52 tygodnie w WRS, jesli mozliwe. Okres macierzynskiego moze byc wliczany do tych 52 tyg, ktore musisz miec zeby byc wylaczona z rejestracji i jesli z jakichs powodow nie bedziesz mogla wrocic do pracy po macierzynskim, to bedziesz miala wiecej opcji. tak sobie mysle, ze ty nie powinnas miec z tym problemu nawet jesli pojdziesz na urlop 11 tyg przed

Ostatnia edycja:
wielkie bardzo wielkie dzieki za pomoc zycze milego dnia :)

Powrót