Powiatowy Urząd Pracy. Nagroda z ministerstwa za przeciwdzialanie bezrobociu

• Autor wątku Autor wątku apistek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

apistek1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Pracuję w Powiatowym Urzędzie Pracy jako kierownik działu Ewidencji i świadczeń. W miesiącu wrześniu 2017 roku została rozdzielona między pracowników urzędu nagroda z Ministerstwa Pracy za efektywne działania na rzecz przeciwdziałania bezrobociu w wysokości tzw. 2 procent. W Urzędzie pracuje ponad 30 osób. Mój dział liczy trzy osoby. Nagrody nie otrzymałam ja (jako kierownik działu) i koleżanka (moja podwładna ). Druga koleżanka (również podwładna) wykonująca taką sama pracę nagrodę otrzymała.

Proszę o poradę, czy dyrektor urzędu może przydzielać tego typu nagrody według swojego uznania. Nie jest to nagroda wypracowana przez urząd pracy ale pieniądze z ministerstwa za wydajną pracę Urzędu Pracy w którym udział maja wszyscy pracownicy.
Jeżeli nie przyznanie nagrody ma być karą. To jak można uzasadnić nie przyznanie jej kierownikowi działu który z założenia jest osobą kompetentną (nadal jestem kierownikiem działu i otrzymałam nigdy żadnej kary, upomnienia, nagany itp.). Jak również przyznanie nagrody koleżance ( drugiej podwładnej) wykonująca taką sama pracę w dziale co do ilości i czasu, co koleżanka która nagrody nie otrzymała

Powrót