B
boruurob
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 105
Kupiłem jakiś czas temu laptopa w sklepie K....nik. Po nieudanej reklamacji złożyłem pozew do sądu przeciw K...nik S.A. Pozew został odrzucony. Okazało się, że kilka miesięcy wcześniej otwarto postępowanie sanacyjne wobec tej spółki i wyznaczono zarządcę, firmę Z... F....
[......]
Chciałbym jeszcze raz złożyć pozew. Kto ma być wpisany w pozwie jako pozwany?
Z..... - jak wynika z komunikatu na podanej wyżej stronie?
czy
Z..... - jako główna siedziba spółki?
W jaki sposób powinienem sformułować uzasadnienie? np. mam napisać, że kupiłem komputer od pozwanego? Przecież kupiłem w K......nik a nie w ZF. Jak formułować poszczególne zdania? P
Może na początku uzasadnienia opisać kwestię zarządcy i spółki i potem już tylko pisać wszędzie "k.....nik"
Czy może lepiej po wstępnym wyjaśnieniu kwestii zarządcy pisać po prostu "pozwany" ??
[......]
Chciałbym jeszcze raz złożyć pozew. Kto ma być wpisany w pozwie jako pozwany?
Z..... - jak wynika z komunikatu na podanej wyżej stronie?
czy
Z..... - jako główna siedziba spółki?
W jaki sposób powinienem sformułować uzasadnienie? np. mam napisać, że kupiłem komputer od pozwanego? Przecież kupiłem w K......nik a nie w ZF. Jak formułować poszczególne zdania? P
Może na początku uzasadnienia opisać kwestię zarządcy i spółki i potem już tylko pisać wszędzie "k.....nik"
Czy może lepiej po wstępnym wyjaśnieniu kwestii zarządcy pisać po prostu "pozwany" ??
Ostatnią edycję dokonał moderator: