powrot do polski z dzieckiem urodzonym w hiszpanii

• Autor wątku Autor wątku maryska01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maryska01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, jestem matka szescioletniego dziecka.urodzil sie w hiszpanii w 2006 roku, w 2012 rozwiodlam sie bo maz mnie maltretowal. mieszkam w hiszpanii sama z dzieckiem. ojciec ma widzenie co drugi weekend razem z dziadkami. ojciec jest nieodpowiedzialny, byl w kilku zakladach psychiatrycznych i z tego co wiem ma rozpoznana jakas chorobe psychiczna w papierach. dostal wyrok za maltretowanie jakies roboty publiczne itp, zakaz na bron. placi mi alimenty (raczej placa jego rodzice bo chyba nie pracuje). ja juz mam dosyc tej sytuacji i chcialabym wrocic do polski. dziecko ma obywatelstwo podwojne. rozmawialam z adwokatem i mi mowi ze jest trudno odebrac ojcu prawa rodzicielskie i ze tylko opinia psychologa moglaby pomoc zeby zaczac cos dzialac. ja w styczniu mam wizyte u psychologa bo i dziecko w szkole ma problemy, zamo sie karci i tym podobne. nie wiem co robic i prosze o jakas rade.
serdecznie dziekuje za jakakolwiek odpowiedz.
pozdrawiam
k.

w 2010 sie rozwiodlam a nie w 2012
DODAC CHCIALAM, ZE MOJ BYLY MAZ jest osoba agresywna, ze ciagle pakuje sie w jakies problemy i akta w sadzie ma pelne od jega ciaglych aktow - kradzieze, obrzucanie samochodu kamieniami, w tym moje maltretowanie, itp i rozne tego typu sprawy. pamietam jak ja bylam w sadzie na rozprawie to jak sedzina otwarla jego akta to az oczy postawila i stwierdzila ze niezly zyciorys ma.

Ostatnia edycja:
Powrót