P
psebo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Za niecale 2 tyg wracam do pracy po urlopie macierzyskim. Przed zajsciem w ciaze pracowalam na pelen etat. W trakcie ciazy moj pracodawca przeniosl mnie na pol etatu bo praca byla dla mnie za ciezka (nocna praca). W tym czasie zatrudnil nowa dziewczyne. Moje pytanie czy pracodawca musi mnie teraz przyjac na pelen etat czy moze tylko na pol? Czy ta dziewczyna moze pracowac wiecej ode mnie?
Kolejne pytanie: Jesli pracodawca przyjmnie mnie na pol etatu czy moze nagle kazac mi pracowac przez np 2 tyg na caly etat poniewaz inna osoba poszla na urlop? Wiem ze pracodawca zrobi wszystko zebym zrezygnowala z pracy bo nie ma za bardzo dla mnie miejsca i slyszalam plotki ze chce zrobic tak ze nagle bedzie mi kazal przez 2 tyg pracowac wiecej zebym nie mogla przyjsc do pracy bo nie bede miala z kim zostawic dziecko. Jak to wyglada?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Kolejne pytanie: Jesli pracodawca przyjmnie mnie na pol etatu czy moze nagle kazac mi pracowac przez np 2 tyg na caly etat poniewaz inna osoba poszla na urlop? Wiem ze pracodawca zrobi wszystko zebym zrezygnowala z pracy bo nie ma za bardzo dla mnie miejsca i slyszalam plotki ze chce zrobic tak ze nagle bedzie mi kazal przez 2 tyg pracowac wiecej zebym nie mogla przyjsc do pracy bo nie bede miala z kim zostawic dziecko. Jak to wyglada?
Z gory dziekuje za odpowiedz.