Powrót na studia po 15 latach

• Autor wątku Autor wątku DzielnyKruk77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DzielnyKruk77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam

Studiowalem na uczelni w latach 2009-2011, uzyskałem absolutorium ale nie napisalem pracy magisterkiej i sie nie obroniłem.

Dzis chciałbym wrócic na studia aby dokończyć to co zacząłem 15 lat temu.

Zamierzam 11 przedmiotów z nowego programu studiów zaliczyc poprzez PEU(potwierdzenie efektów uczenia sie) na podstawie mojego aktualnego doświadczenia zawodowego(33 z 120 punktów ECTS)

Do pozostałych przedmiotów chciałbym zawnioskować o przepisanie ocen(uznanie ocen lub zaliczeń) z mojego indeksu sprzed 15 lat.

Regulamin uczelni mówi:
"W przypadku studenta, który wznawia studia na tym samym kierunku albo uczestniczył
w programie wymiany studenckiej, Dziekan może uwzględnić zaliczone przedmioty
i uzyskane punkty ECTS przypisując je do aktualnych programów studiów w okresie do
pięciu lat od daty zaliczenia przedmiotu."

I tu nastepują moje pytania:

Czy jesli wnioskuje o przyjęcie mnie na studia poprzez rekrutacje na podstawie PEU jako nowy student i dostane nowy numer indeksu to czy w świetle prawa WZNAWIAM studia ? I czy nadal obowiązuje mnie te 5 lat z regulaminu powyżej?

Zamierzam do swojego wniosku o uznanie ocen dołączyć Sylabusy i udowadniać zbierzność programową - stare a nowe.
Czy to może przejść?

Dziękuje za pomoc:)

byłem w podobnej sytuacji, też sie wznawiałem na moim UAM nie było problemów z tym ale kilkanaście przedmiotów musiałem odbębnić reszte mi przepisali. miałem jeszcze 5 lat studiowania bo to jest wznowienie np na 3 rok to wtedy te z 1. i .2. nadrabiasz ale jesteś przypisany do 3. roku i z nimi juz idziesz normalnie. Po drodze ci przepisują niektóre przedmioty a niekóre musisz zdawać

Powrót