M
milo2509
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Witam, kilka lat temu wyjechałem za granicę w związku z czym wyrejestrowałem się z ZUS. Ze względu na otrzymywane alimenty byłem wówczas swoim własnym płatnikiem składek, teraz wróciłem do kraju i chciałbym ponownie się zarejestrować, zacząłem dłubać w ePłatniku, ale tam wszystko jest napisane takim enigmatycznym językiem, że nie za bardzo wiem co robię ani nawet czego szukać.
Z tego co wiem to przy dyskontynuacji w płatności składek, ZUS życzy sobie zapłacić za powstałą dziurę, ale nie mam pojęcia czy miałoby to zastosowanie w moim przypadku.
Jeśli znalazłaby się dobra dusza, która byłaby w stanie nakierować mnie w dobrą stronę - na co powinienem zwrócić uwagę żeby poprawnie się zarejestrować i jakie mogą być tego konsekwencje - będę niezmiernie wdzięczny.
Z tego co wiem to przy dyskontynuacji w płatności składek, ZUS życzy sobie zapłacić za powstałą dziurę, ale nie mam pojęcia czy miałoby to zastosowanie w moim przypadku.
Jeśli znalazłaby się dobra dusza, która byłaby w stanie nakierować mnie w dobrą stronę - na co powinienem zwrócić uwagę żeby poprawnie się zarejestrować i jakie mogą być tego konsekwencje - będę niezmiernie wdzięczny.