Powtarzanie klasy na własną prośbę

• Autor wątku Autor wątku teo.mettju
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

teo.mettju

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Aktualnie chodzę do 2 klasy liceum. W pierwszej klasie musieliśmy zdecydować się jakich przedmiotów będziemy uczyli się na rozszerzeniu, czy profil mat-fiz, bio-chem, humanistyczny czy jeszcze inny. Zaznaczyłem wtedy humanistyczny jednak po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że jednak nie za bardzo mi ten kierunek odpowiada, wolałbym iść na biologiczno-chemiczny. Obecnie przepisanie jest nie możliwe więc aby zmienić profil muszę po prostu powtarzać rok.
Czy jest to w ogóle możliwe aby na własne życzenie powtarzać klasę i wybrać profil na nowo?
Aha i druga, bardzo ważna, cześć problemu jest taka, że jednym z przedmiotów jakie aktualnie mam jest WOS. Gdy pytałem się dyrektora na początku roku to powiedział mi, że wypisanie się z Wosu jest nie możliwie ponieważ chodzi na niego 13 osób i według Ministerstwa Edukacji zrobienie mniejszej grupy jest nie możliwe, bo wtedy trzeba by było ją rozwiązać.
Więc drugie pytanie dotyczy tego, czy będą mogli mnie zostawić, jeśli do 3 klasy dojdzie tylko 12 osobowa grypa z WOSu? Czy nie będzie trzeba wtedy jej rozwiązać?

Plisss pomocy od tego zależy moja przyszłość :roll:

Temat ewentualnego rozwiązania grupy z przedmiotu to nie Twój problem.
Masz prawo napisać podanie o powtarzanie klasy a w uzasadnieniu podać co Ci się żywnie podoba.

Powrót