Powtarzanie klasy.

• Autor wątku Autor wątku B0DZI0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

B0DZI0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam.

Jestem w klasie maturalnej i jestem zmuszony powtorzyc klase by mow zdac mature poniewaz z dwoch przedmiotow mam ocene niedostateczna. Uslyszalem ze przy powtarzaniu moge nie uczeszczac na lekcje ktora w tym roku szkolnym zdalem. Czy to prawda ze jezeli mialem ocene dostateczna np. z Wosu i historii to czy jest jakies prawo do tego zebym nie musial powtarzac roku z tych przedmiotow?

to ty chciałeś chodzić w nowym roku tylko i wyłącznie na zajęcia z 2 przedmiotów?:)) :lol:

tak to se ne da..:)

Nie mowie ze 2 przedmioty. Ale te ktore jednak udalo mi sie zaliczyc i z ktorych matury zdawac nie bede jak np. historia, wos, biologia

Nie to nieprawda. Zgodnie z par. 20.8 rozporządzenia MEN w sprawie warunków oceniania (...) Uczeń, który nie spełnił warunków określonych w ust. 3, nie otrzymuje promocji do klasy programowo wyższej i powtarza klasę.
Istnieje jednak inna możliwość.
Obowiązek nauki Ciebie już nie dotyczy,na pewno masz ukończone 18 lat. możesz kontynuować naukę w szkole dla dorosłych, a tam dyrektor może zaliczyć Ci te przedmioty, z których masz pozytywne oceny. Ale podkreślam może, nie musi.

Ostatnia edycja:
Wolalbym jednak skomczyc technikum ale nie musiec znow martwic sie o takie przedmioty ktore juz zdalem jakby na to nie patrzec.

Powrót