Powtarzanie semestru

• Autor wątku Autor wątku Hanzei
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hanzei

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam problem odnośnie powtarzania ostatniego semestru w darmowej szkole policealnej.

Sytuacja od początku wygląda tak, że w dniu 31.08 dostałam maila od szkoły, że tego dnia mija termin składania dzienniczków praktyk, po moim pytaniu czy mogę dostarczyć dzienniczek następnego dnia dostałam zgodę. 1.09 przyniosłam dzienniczek do szkoły, pani z sekretariatu przeczytała go i przyjęła bez żadnych problemów. Na równi z tym wydarzeniem byłam przekonana, że nie zaliczyłam przedmiotu i będę musiała powtarzać semestr, kontaktowałam się w tej sprawie z sekretariatem, w październiku przyniosłam podanie o powtarzanie semestru i dowiedziałam się wtedy, że wszystkie przedmioty mam zaliczone, a powodem powtarzania semestru jest oddanie dzienniczka praktyk po terminie (całą korespondencję posiadam na mailu), a Pani sekretarka przekonywała mnie, że nic nie stracę na powtarzaniu semestru a wręcz przeciwnie mogę powtórzyć materiał. Później dostałam informację, że dzienniczek nie jest wypełniony zgodnie z harmonogramem praktyk, chociaż nigdzie nie było napisane o jakichkolwiek wymaganiach co do zgodności. Wymiar godzin się zgadza, wszystkie stemple i podpisy z zakładu pracy również są. Po kolejnej wizycie w sekretariacie oddano mi dzienniczek żebym uzupełniła go zgodnie z harmonogramem - odbyło się to miesiąc po dostarczeniu dzienniczka. Przy jego oddawaniu nie powiedziano mi ani o tym, że został oddany po terminie ani że jest źle wypełniony.
W listopadzie pojechałam do szkoły podpisać umowę i dopiero wtedy Pani sekretarka powiedziała mi, że zmienił się regulamin szkoły i od teraz za semestr nauki płaci się 300 zł. Byłam u tej samej Pani w ciągu minionych dwóch miesięcy 5 razy i ani razu nie wspomniała o wprowadzonej opłacie. Dodatkowo dała mi tydzień na zrobienie badań lekarskich we własnym zakresie, w przeciwnym razie zostanę wyrzucona ze szkoły i będę musiała dodatkowo zapłacić 500 zł.

Proszę o pomoc, czy mogę coś zdziałać w tej sprawie?

Powrót