powtórna reklamacja- niedotrzymanie terminu powiadomienia o rozpatrzeniu reklamacji

• Autor wątku Autor wątku anja1113
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anja1113

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Ponad półtora roku temu kupiłam aparat w sklepie Fotojoker. Podczas ostatnich wakacji uszkodził się element trzymający klapkę baterii. Nie było w tym niczyjej winy. Wysłałam aparat na gwarancje do nikona za pośrednictwem sklepu Fotojoker. Reklamacji nie uznano. Złożyłam wniosek ponownie tym razem powołując się na rękojmie. Skutek był ten sam. Po wizycie u rzecznika praw konsumenta złożyłam jeszcze jedną reklamację z tytułu rękojmi tm razem dodając osobno na kartce skonstruowane przeze mnie pismo odwoławcze od uprzednio odrzuconej reklamacji.

Ostatnią reklamację złożyłam 15 października do sklepu FOTOJOKER. Negatywna odpowiedź przyszła dopiero dzisiaj 04.11 czyli po 20 dniach. Wiem, że sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych na powiadomienie mnie czy rozpatrzył reklamacje pozytywnie lub też nie. Tu minęło więcej ale nie wiem, czy odwołanie liczy się tak samo jak pierwsza reklamacja. Tu było ich aż trzy, ale pierwsza była z tytułu gwarancji więc chyba nie ma co jej rozpatrywać. Proszę o odpowiedź.

tak, dotyczy tej samej wady z tytułu rękojmi.

Ostatnia edycja:
Powrót