Pożard domu-kredyt

• Autor wątku Autor wątku Krum3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krum3

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam.
Niedawno spłoną mój dom wraz z warsztatem stolarskim,który był moim miejscem pracy i źródłem utrzymania(zostałem bezdomnym).Od około dwóch lat spłacałem niewielkie pożyczki zaciągniętą w Banku AIG i PKO SA(zostało do spłaty po 8000 tyś zł w każdym z banków).Jako że straciłem dom i miejsce pracy,w piśmie do baku poprosiłem o umorzenie kredytu.Bank nie wyraził zgody na umorzenie kredytu,a jedynie na odroczenie spłat na okres pół roku.Płacę alimenty i okres pół roku,jest okresem zbyt krótkim dla mnie na to,bym był w stanie osiągnąć stabilizację finansową i spłacać kredyt.
Czy jest jakiś sposób na całkowite umorzenie kredytu,lub zawieszenie spłaty kredytu na dwa lata???

Upadłość konsumencka ... tzw. bankructwo osoby fizycznej. Poszukaj informacji na ten temat, jest ich sporo - całe artykuły, bo temat wielu interesuje, a niestety niewiele osób może z "dobrodziejstwa" upadłości konsumenckiej skorzystać.

USTAWA z dnia 28 lutego 2003 r. - Prawo upadłościowe i naprawcze.
Tytuł V: Postępowanie upadłościowe wobec osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej.

Pozdrawiam :cool:

Powrót