Pozbawienie tytułu mgr

• Autor wątku Autor wątku mysliwieckt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

mysliwieckt

Dzień dobry,
3 lata temu ukończyłem studia, użyłem do niej kupionego polowy rozdziału pracy mgr. Bardzo mnie to męczy, sumienie nie daje mi spać. Czy mogę coś z tym zrobić? Przyznac się do tego? Czy wtedy utracę tytuł? Czy jeśli nie zostało to wykryte przez plagiat to jest ok? Czy jeśli pozbawiliby mnie tytułu magistra za 20 lat (bo to się podobno nie przedawnia) to miałabym absolutorium i mógłbym się tylko obronić czy studia musiałbym zaczynać od nowa?

To nie sumienie nie daje ci spac a fakt, ze rozbito gigantyczna grupe ktora miala prawie monopol wiec wiele tysiecy osob zostanie pozbawionych tytulow jak i bedzie odpowiadac karnie.
O samej obronie mozesz zapomniec.
Kwestia pewnie tygodni albo miesiecy jak dostaniesz wezwanie bo tyle osob jest do przesluchania.

a uważasz ze udokumentowana choroba mogłaby być jakimś środkiem łagodzącym?

Bo czytałem ze w sytuacji utraty dyplomu, osobie, której został on odebrany, przysługuje możliwość ponownego przystąpienia do obrony

a uważasz ze udokumentowana choroba mogłaby być jakimś środkiem łagodzącym?

Nie.

Bo czytałem ze w sytuacji utraty dyplomu, osobie, której został on odebrany, przysługuje możliwość ponownego przystąpienia do obrony

Na pewno nie na tej uczelni z ktorej zostaniesz wyrzucony. Co najwyzej mozesz przeniesc punkty na inna uczelnie i na innej probowac swoje szcescie po uzupelnieniu roznic programowych.

Ale ja już jestem po obronie, to z uczelni mnke nie wyrzuca bo jestem absolwentem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót