D
Destination
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, nie jestem pewien czy w dobrym dziale umieszczam temat, jak również nie jestem pewien czy temat został dobrze sformułowany. Pokrótce postaram się przedstawić mój problem. Choruje na przewlekłą i nie uleczalna jak dotychczas chorobę- łuszczyce. Mam 23 lata, choruje od ok. 7 roku życia. Mieszkam w niewielkim miescie, gdzie lekarze udają profesjonalistów a w rzeczywistości byłem przez wiele lat leczony bezskutecznie, co tłumaczono mi że niestety taka moja natura. Po wyprowadzce do większego miasta i udaniu sie do dermatologa zostałem praktycznie z biegu skierowany na leczenie bilogiczne które spowodowało poprawę mojego zdrowia o ok 80%. Poprzedni lekarze nigdy nawet nie informowali mnie o takiej możliwości, że w ogóle metoda tego typu istnieje co tylko nasilało moją chorobę. Z czasem przyszłą depresja, utrata znajomych (młodzież na wszelkiego rodzaju zmiany skóry reaguje jak by człowiek miał syfilis). Wysłałem skargę na lekarza do rzecznika odpowiedzialności zawodowej, co generalnie uznano za niedopatrzenie lekarza. Na tym jednak się skończyło i stąd moje pytanie, czy mogę pozwać lekarza do sądu z powództwa cywilnego i sądzić sie o odszkodowanie ? Bardzo proszę o pomoc, każda wskazówka będzie dla mnie bardzo cenna. Pozdrawiam