Pozew przeciw oszustom z zagranicy

• Autor wątku Autor wątku mario1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mario1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Wiele pytań wysuwanych na tym forum jest ignorowanych :rolleyes: ale zapytam czy pozew złożony przed polskim sądem przeciw oszustom zagranicznym, np z Portugalii i Francji ma szansę na sukces, tzn czy sprawa nie zostanie odrzucona ze względu na niemożność wyegzekwowania
Chodzi o oszustwa popełnione przy zakupie na portalu ebay. Portal ten nie pomaga a wręcz sprzyja takim oszustwom przez kupujacych. To samo tyczy się powiązanej z ebay firmie pośredniczącej w płatnościach - paypal, która oszukuje swoich klientów nie przestrzegając nawet pod siebie ułożonych umów.
Firma działa z W. Brytanii, jest zarejestrowana w Luxemburgu - czy można skłdać pozwy w Polsce czy lepiej od razu szukać pomocy w instytucjach w W. Brytanii czy Luksemburgu ???????
Oba serwisy mają polskie wersje, ebay.pl i paypal.pl

Witam,
Ja również mam ten sam problem, już sporo czasu minęło od tego postu może masz już jakieś odpowiedzi lub rozwiązania tej sytaucji. Mam problem z paypal, który stanał po stronie oszustów i zwrócił pieniądze złodziejowi a ja zostałem bez towaru i bez pieniedzy.

Powrót