pozewo zapłate a przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku krispol123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krispol123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
prosze o pomoc!dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym od sądu w Lublinie sąd internetowy: chodzi o internet 4miesiące niezapłacone w 2007roku.na kwote z odsetkami 327,63gr.04,04, 2009 przyszło wezwanie do zapłaty,na które nie odpowiedziałem piemnie tylko ustnie w siedzibie firmy. na dzień dzisiejszy przyszło własnie nakaz zapłaty o którym mowa i pisze w nim że:po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym w elektronicznym postepowaniu upominawczym pozwu wniesionego dnia 19.11.2011przez własciciel internetu ...( radiowego na antenke.)nazwa firmy-Victor. żada w pozewie o zapłate 576zł. moje pytanie czy moge wpisać :podnosze sprzeciw przedawnienia lub co moge zrobić,aby nie zapłacic firmie Victor!(więcej niebyło internetu jak był) pisze pod spodem jeszcze żę moge wnieść sprzeciw do tutejszego sadu-ale co mi to da?

wniesienie sprzeciwu jest formą odwołania się od nakazu zapłaty. Zgodnie z pouczeniem, ma pan 14 dni od daty otrzymania nakazu na wysłanie sprzeciwu. moze to pan zrobic przez internet, jak również w formie tradycyjnej - pocztą - w tym celu proponuje pobrać z internetu formularz sprzeciwu - formularz sp - wypełnić go i w dwóch kopiach odesłać na adres sądu. Wnieść o oddalenie powództwa w całości, przeprowadzenie rozprawy pod nieobecność pozwanego, wnieść o zasądzenie kosztów procesu a w uzasadnieniu podnieść zarzut przedawnienia. Firma windykacyjna zapewne wniesie o umorzenie postępowania bez zrzeczenia się roszczenia. Jak ma pan jakiegoś prawnika, to może pan dać mu zarobić i ustanowić go swoim pełnomocnikiem - wówczas zostaną przyznane koszty procesu

Witam!Dziękuje Panu za pomoc.sprawe dałem radcy prawnemu który sie odezwał do mnie.

Powrót