Pozukiwanie pracy przez bezrobotnego odbywającego staż

• Autor wątku Autor wątku koniczynka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

koniczynka23

Stały bywalec
Odpowiedzi
551
Hej, zanim podjelam staz poszukiwalam pracy. W sierpniu pod koniec dowiedxialam sie ze w okolicy sa zapisy do pracy na produkcje... Od pazdziernika, dawalo sie nr tel i imie i nazwisko i nazwe miejscowosci ,i mieli dzwonic w paz. Ja od wrzesnia mam staz...a nie mowilam im ze go podjelam cxy jestem jakos zobowiazana wobec nich? Zadnej umowy tam nie podpisywalam tylko zapisalam sie na liscie i dalam nr tel.

Czyli rozumiem, że zgłaszałaś tylko swoją kandydaturę do pracy, tak? Nie podpisywałaś żadnej umowy? Nawet w ostatnich czasach modnej o pozostawaniu w gotowości do pracy?

PS. Pamiętaj, że na tym forum może wypowiedzieć się każdy użytkownik. Nie kierujemy zapytań wyłącznie do konkretnych użytkowników.

Ostatnia edycja:
Tak, tylko numer tel,miejscowosc i imie i nazwisko i praca miala byc od pazdziernika...zadnej umowy.

Czyli śpij spokojnie.
Jednak, dopóki posiadasz status osoby bezrobotnej (i korzystasz z uprawień) każdy krok związany z podjęciem nowej pracy zalecam skonsultować w PUP.

Nie do końca tak spokojnie... Częstą praktyką jest wczcesniej przeprowadzone jakie szkolenie produktowe, bhp i na jeden dzień są sporządzane umowy (czasami o dzieło) a później przeszkolona czekasz na docelowe zatrudnienie.

Ale nie mam zamiaru podejmowac tej pracy. Jms nie mialam zadnych szkolen...

Proszę przeczytać dokładnie wcześniejsze wypowiedzi.

koniczynka23
Kobieta.gif
wyraźnie napisała, że zostawiła tylko dane kontaktowe, natomiast żadnych innych ustaleń nie było. O jakich więc szkoleniach Pan pisze? Dlatego może spać spokojnie.

Ostatnia edycja:
Kosssz napisał:
Proszę przeczytać dokładnie wcześniejsze wypowiedzi.

koniczynka23
Kobieta.gif
wyraźnie napisała, że zostawiła tylko dane kontaktowe, natomiast żadnych innych ustaleń nie było. O jakich więc szkoleniach Pan pisze? Dlatego może spać spokojnie.

Nie raz widzialem przypadki ze osoby nie były świadome podpisania umowy. Jesli jest pewna ze nie podpisała zadnej umowy i ze nie miała długopisu w ręku, to ok... Należy jednak na to zwracać uwagę, po później są problemy

Dzwonilam tam dzis i przedstawiłam sytuacje...pani poprosila o moje imie i nazwisko i, ze mnie wykreslw z listy. Teraz zastanawiam sie czy jechac tam rano upewnic sie, ze mnie skreslili?

Nie ma potrzeby. Po 10 kazdego miesiaca zus przesyla zbiegi ubezpieczen do pup. Jak cos bedzie nie tak to beda dzwonic. Nie martw sie. Damy rade jak cos, spoko☺

Ostatnia edycja:
Czemu stresujesz? Nie chce stracic stazu:-(

Po raz kolejny powtarzam, jeśli poza pozostawieniem danych kontaktowych nie było żadnych szczegółowych ustaleń na temat podjęcia pracy (terminu, wynagrodzenia, innych warunków pracy), to możesz spać spokojnie.
Temat jest niepotrzebnie drążony. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót