T
Tre_k
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 64
Mam zamiar zakupić działkę oznaczoną w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jako MN. Działka Księdze Wieczystej w Rubryka 3.4 ma ustanowioną służebność NIEODPŁATNA SŁUŻEBNOŚĆ DROGI PO DZIAŁCE nr xxx OBJĘTEJ TĄ KSIĘGĄ, PASEM GRUNTU 1,5 M SZEROKIM, BIEGNĄCYM WZDŁUŻ CAŁEJ ZACHODNIEJ GRANICY TEJ DZIAŁKI Z DZIAŁKĄ NR xxx i dalej NIEODPŁATNA SŁUŻEBNOŚĆ GRUNTOWA POLEGAJĄCA NA PRAWIE PRZEPROWADZENIA SIECI WODNO-KANALIZACYJNEJ I ELEKTRYCZNEJ PO DZIAŁKACH Nr xxx OBJ TĄ KW WZDŁUŻ CAŁEJ ZACHODNIEJ GRANICY TYCH DZIAŁEK Z DZIAŁKĄ NR xxx - W PASIE DROGI NA RZECZ KAŻDOCZESNYCH WŁAŚCICIELI DZIAŁKI NR xxx OBJ. Nie powiem, bo nastawiłem się na zakup tej działki ale zastanawiam się czy otrzymam pozwolenie na budowę z racji szerokości drogi tj. 1,5 m ?? i jak wyżej ujęto chyba nie mam służebności przejazdu tylko przeprowadzenia sieci wod-kan i elek. Czy się mylę? Jaka w tym przypadku będzie minimalna szerokość drogi dojazdowej. Boje się, że kupię działkę na której nic nie będę mógł postawić trwale związanego z gruntem;/