Pożyczka Eden Finance

• Autor wątku Autor wątku Graży
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Graży

Użytkownik
Odpowiedzi
91
14 listopada 2024 roku wzięłam pożyczkę w Eden Finance. Jest to pożyczka domowa. Ofertę pożyczki znalazłam na OLX i telefonicznie umówiłam się na spotkanie. Umowa została zawarta w domu i od razu zostały wypłacone pieniądze. Została też wpłacona pierwsza rata. Co miesiąc przychodzi Pani i wpłacam jej kolejne raty. Ostatnią ratę powinnam wpłacić w lipcu. 2 czerwca idę na dwa miesiące do szpitala. Dlatego pobieranie wpłat w domu nie wchodzi w rachubę. Podobnie jak kontakt telefoniczny. W umowie jest podany numer konta na który można zwrócić pieniądze w przypadku rezygnacji od umowy. Na to konto zrobiłam od czerwca zlecenie stałe dla wpłat za te dwa miesiące. Nie chcę mieć zaległości. Panią doradcę uprzedziłam że nie będzie mnie 2 miesiące w domu i nie będę miała możliwości spłaty domowej. Nie będę też dostępna pod telefonem. Pani ta nie zgodziła się na wpłatę na konto. Zaproponowała płatność blikiem na który się nie zgodziłam. Druga opcja jest taka, że powinnam "nadpłacić" więcej. Normalnie płacę 400 złotych miesięcznie. Do zapłaty zostało mi około 546 złotych i chcę to spłacić jednorazowo. Wtedy całą pożyczkę będę miała spłaconą. Zrobiłam zlecenie na konto, które mam w umowie. Pani doradca robi schody. Po targach przysłała mi numer konta. Przez SMS. Dla mnie ta opcja jest nie do przyjęcia z kilku powodów. Po pierwsze sms przyszedł z obcego numeru telefonu. Pani wytłumaczyła, ze pisała z prywatnego numeru bo "coś jej przeskoczyło". W sms był numer konta który nie był numerem konta firmowego Eden Finance. Jest to prywatny numer bankowy Pani doradcy. Nazwiska właściciela tego konta nie mam w umowie. W umowie pożyczki w rubryce osoby reprezentującej firmę widnieje inne nazwisko. To nie wygląda mi wiarygodnie. Zadzwoniłam do Pani doradcy i powiedziałam jej, ze wpłata na podane przez nią konto nie wchodzi w rachubę i wpłaty dokonam na konto podane w umowie. Na to konto, które jest podane w umowie w przypadku odstąpienia od umowy. Zostałam ochrzaniona przez Panią, ponieważ nie dostanie prowizji i nie będzie mogła zamknąć miesiąca. Dlatego mam pytanie. Czy grożą mi jakiekolwiek konsekwencje za wpłatę rat przelewem na konto firmowe?

Ta Pani jest oburzona tylko ze względu na to, że nie dostanie prowizji. Najlepiej skontaktować się z infolinią i tam podpytać czy to możliwe. Zależy też co było w umowie ale według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt z infolinią i oni powiedzą Pani co i jak, poniżej podaję kontakt do nich.

Eden Finance Sp. z o.o
Biuro Obsługi Klienta

INFOLINIA: 797 705 110
kontakt@edenfinance.pl
Pon. - Pt.: 8:00 - 18:00

Dział Windykacji i Należności

windykacja@edenfinance.pl

tel. 797 703 500

Dział Rekrutacji

praca@edenfinance.pl

tel. 517 090 224

Dział Reklamacji

reklamacje@edenfinance.pl

Rajkocik napisał:
Ta Pani jest oburzona tylko ze względu na to, że nie dostanie prowizji. Najlepiej skontaktować się z infolinią i tam podpytać czy to możliwe. Zależy też co było w umowie ale według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt z infolinią i oni powiedzą Pani co i jak, poniżej podaję kontakt do nich.

Eden Finance Sp. z o.o
Biuro Obsługi Klienta

INFOLINIA: 797 705 110
kontakt@edenfinance.pl
Pon. - Pt.: 8:00 - 18:00

Dział Windykacji i Należności

windykacja@edenfinance.pl

tel. 797 703 500

Dział Rekrutacji

praca@edenfinance.pl

tel. 517 090 224

Dział Reklamacji

reklamacje@edenfinance.pl
Jakiś czas temu dzwoniłam na Infolinię. Nie dostałam odpowiedzi. Pani, która ze mną rozmawiała, kazała załatwić sprawę z doradca. A do doradcy akurat nie mam zaufania. Nie wiem, czy te pieniądze faktycznie zostaną zaksięgowane na poczet długu. Dlatego zrobiłam zlecenie na konto firmowe podane w umowie

Powrót