Pożyczki społecznościowe- odroczenie spłat

• Autor wątku Autor wątku mariuszatko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariuszatko

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam

zainwestowałem dość sporą sumę w pożyczkę społecznościowa . do chwili obecnej było wszystko okej aż tu dziś po probie kontaktu ze zaległa rata nie dotarła pożyczkobiorca poinformował mnie iż ....Informuje wszystkich Państwa o odroczeniu spłat udzielonej mi pożyczki na inwestycje .
Odroczenie spłat pożyczki będzie do momentu całkowitego uruchomienia inwestycji . Czas przewidziany do zakończenia prac budowlanych.

Czy Pożyczkobiorca może tak sam od siebie odroczyć spłaty bez wyrażenia zgody przez nas czyli pożyczkodawców.

Jeżeli nie to jakie mam teraz możliwości prawne ...

Drogi Panie/i Mariuszatko ,

Pozyczkobiorca ( ja ) poinformowal o zawieszeniu splat kapitalowoodsetkowych wszystkich inwestorow pod koniec grudnia 2016 . Troje lub czworo inwestorow maili nie otrzymalo , poniewaz zmienili Oni adresy mailowe podczas ostatnich kilku miesiecy lub tez podali bledne dane na umowach . Spiesze tylko z wyjasnieniem , domyslajac sie ze jast Pan/i jednym z moich inwestorow , ze na pewno mielismy ze soba kontakt , poniewaz kontaktowalem sie osobiscie lub w wiekszosci przypadkow inwestorzy kontaktowali sie ze mna telefonicznie lub mailowo w celu omowienia mojej sytuacji po wyslaniu wiadomosci o wstrzymaniu splaty do momentu ukonczenia budowy , podajac termin na koniec lutego 2017 . Oczywiescie powinienem przygotowac sie do tego prawnie , mam na mysli tu anaksy do umow , ale po rozmowach z inwestorami ( ciezszych lub bardziej przychylnych ) uznalem ze jest to zbedne sugerujac sie przebiegiem rozmow .
Na prosbe jednego z uzytkownikow tego portalu podpina Pan/i umowe , z ktorej dowiadujemy sie ze Capital Club wystepuje w wyzej wymienionej sprawie .
Capital Club to ludzie ktorzy ciezko pracuja na swoj sukces i nie tylko swoj . Dzieki Capital Club spelniaja sie marzenia o nowych przedsiewzieciach , czy o rozbudowie wlasnych biznesow , a z drugiej strony dzieki Capital Club ludzie zarabiaja i to nie malo.
Oczywiscie zdrzaja sie ludzie nieuczciwi , tak jak wszedzie , ale na to nikt nic nie moze poradzic , a odpowiadajac na Pana/i pytanie - mozna isc do Sadu i walczyc o swoje , lub mozna tez poczekac i zaufac pozyczkobiorcy . Nie wszyscy sa nieuczciwi , ale czaseami poprostu cos po drodze moze sie stac , cos na co czlowiek nie ma wplywu .
Ja jako pozyczkobiorca , jestem do dyspozycji 24/7 - doslownie .
Zapraszam do kontaktu . To ja nie spie po nocach i martwie sie o splacenie moich inwestorow poniewaz sa wpisani w moja KW ktora warta jest ponad 3 mil zl .

Pozdrawiam ,
Pozyczkobiorca .

Ostatnia edycja:
Powrót