Pożyczyłem ' koledze ' pieniądze

• Autor wątku Autor wątku fmr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
fmr

fmr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam !

Piszę w sprawie długu, który pewien kolega ma wobec mnie.
Sprawa wygląda w ten sposób, ze 2.11.2010 zadzwonił do mnie z prośbą abym mu pożczył 200zł, ponieważ musi zapłacić za jakiś egzamin do szkoły. Początkowo nie chciałem się zgodzić, ale zaznaczył, że zaraz zrobi przelew z innego konta niż tego na które miałem mu pieniążki wpłacić, bo konto na którym ma pieniądze było w banku, z którego przelew nie byłby od razu zrealizowany. No więc pomyślałem sobie, że skoro to taka pilna sprawa i zaraz zrobi mi przelew, za którym ja akurat mogę poczekać to nie ma sprawy. No i tak do teraz czekam sobie na te pieniądze. W międzyczasie kontaktowałem się z nim kilkakrotnie i twierdził, że przelew napewno został zrobiony i pieniądze będe miał niedługo na koncie. Po jakimś czasie sprawa przelewu ucichla i doszedłem do wnsioku, ze może zamiast tych pieniędzy da mi coś w zamian - zgodził się na takie rozwiązanie i też nie mogłem się tych paru rzeczy doczekać. W końcu 4.10.2011 wysłałem mu wezwanie do zapłaty w ciągu 7 dni dołączając do tego wydrukowane potwierdzenie zrealizowania przelewu przez mój bank na jego konto. Do chwili obecnej nie otrzymałem od niego żadnej odpowiedzi ani też potwierdzenia odbioru z poczty - tej żółtej kartki. Myśle, ze mógł nieodebrać listu i się do mnie wróci. Co zrobić w takiej sytuacji ?

Powrót