praca bez zezwolenia

• Autor wątku Autor wątku ernest1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ernest1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
od stycznia 200ß roku pracowalem w niemczech jako podmiot gospodarczy glownie do penej firmy i szef tejze firmy zaproponowal mi prace jako pecownik oczywiscie zgodzilem sie i otrzymalem umowe o prace na podstawie tej umowy dostalem dluga liste podetkowa otrzymalem numer podatkowy i ubezpieczenie w TKK i w tym momencie wymeldowalem dzialalnosc pracowalem bez problemow do momentu gdy zaczalem sie starac o kinder geld wtedy wyszlo ze nie mam zezwolenia na prace sadzilem ze te formalnosci wystarcza aby pracowac legalnie wiec zlozylem wniosek o zezwolenie i otrzymalem odmowna odpowiedz szefostwo przestalo wyplacac mi wynagrodzenie otrzymalem takze zwolnienie z pracy mam teraz wezwanie do urzedu celnego i nie wiem co mnie czeka w koncu placilem tu podatki chcialem takze oddac sprawe do adwokata ale niestey okazuje sie ze to jest zbyt drogie dla mnie choc jestem jeszcze wciaz teoretycznie pracownikiem tej firmy szefostwo powiedzialo ze nie ureguluja ze mna wynagrodzenia dochodzi do tego 3 miesieczny okres wypowiedzenia mieszkania i teraz nie wiem co robic

praca na "czarno" bez zezwolenia. nie wyglada ciekawie i trudno na tym etapie wyrokowac co zrobi urzad.
proponuje udac sie do adwokata i wziac "porade prawna" i przedstawic mu wszystko to koszt ok 100€ wtedy on sie wypowie dokladniej co moze panu grozic majac wglad w dokumenty

Powrót