Praca interwecyjna po stazu z urzędu pracy

• Autor wątku Autor wątku Malta09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malta09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzien dobry, czy orientuje się ktoś ile bede mogla wziąść urlopu w maju jeśli zaczne prace interwencyjne w kwietniu zaraz po zakonczeniu stazu w tej samej placówce. Prace interwencyjne raczej do konca roku.

I nie wie ktoś czy ciągłość pracy w takiej sytuacji jest zachowana i będąc w ciąży nie bede musiała przepracowac 30dni aby pojsc na L4 aby w zusie nie było problemow?

Jeśli to pierwsze zatrudnienie, 2 dni - po każdym przepracowanym miesiącu nabywa się prawo do urlopu.

Nie ma ciągłości pracy, bo staż to nie praca.

gośćforum123 napisał:
Jeśli to pierwsze zatrudnienie, 2 dni - po każdym przepracowanym miesiącu nabywa się prawo do urlopu.

Nie ma ciągłości pracy, bo staż to nie praca.

Dziękuję za odpowiedz. A czy w takim razie w kwietniu mogę wziąść urlop na żądanie? Czy na pracach interwencyjnych to nie obowiązuje?

Nie, bo nie masz prawa do urlopu. Jak pisałam, prawo do urlopu nabędziesz po przepracowaniu miesiąca - oczywiście rozmawiamy o pierwszym zatrudnieniu.

gośćforum123 napisał:
Nie, bo nie masz prawa do urlopu. Jak pisałam, prawo do urlopu nabędziesz po przepracowaniu miesiąca - oczywiście rozmawiamy o pierwszym zatrudnieniu.

No tak na to wychodzi ze będzie to pierwsze zatrudniene, bo wczesniej był tylko staż.
A czy w ogóle przysluguje mi coś zebym moga wziąść jeśli pilnie potrzebuje dni wolnych 30kwietnia, 2i4 maja?

Tylko urlop bezpłatny, pod warunkiem, że pracodawca wyrazi na niego zgodę.

Powrót