Praca magisterska - Promotor w konflikcie z Uczelnią.

• Autor wątku Autor wątku Kreciu90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kreciu90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Piszę o radę czy mogę podjąć kroki prawne w kierunku mojej Uczelni gdyż pojawiła się następująca sytuacja.

Zacząłem pisać pracę magisterską pod koniec pierwszego roku (studia 2 letnie), wszystko odbywało się droga mailową, więc posiadam całą korespondencję, również obowiązkowe seminaria mam podpisane przez Promotora. Przymierzałem się do obrony w czerwcu lecz natłok egzaminów sprawił że nie dałem rady pracy dokończyć. Postanowiłem że nauczę się na sprawdziany a obronę zostawię na październik. W okresie wakacyjnym dokończyłem pracę wysyłając kilka maili do Promotora, lecz bez odzewu. Dziś dodzwoniłem się do niego i oświadczył mi że nie będzie "brał udziału" w mojej obronie bo jest "chory", chociaż pracuje w swoim biurze. A od pewnego czasu docierały do mnie plotki iż jest w konflikcie z Uczelnią, napływały skargi od studentów oraz nawet takie iż jego tytuł doktora jest nie jest pełno prawny! A więc zostałem w sytuacji gdzie mam od dłuższego czasu gotową pracę lecz nie podpisaną przez Promotora i nie mogę jej oddać, Uczelnia oczywiście nie poinformowała mnie o wydarzeniach z Promotorem, a ja mam miesiąc do obrony. Czy nasuwają się Wam argumenty prawne (Umowa, Prawa Studenta) które mógłbym użyć przy najbliższej konfrontacji z Dziekanatem? Pozdrawiam

Powrót