praca na umowe-zlecenie na u. wychowawczym

• Autor wątku Autor wątku qqqq1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qqqq1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
jestem na urlopie wychowawczym. Razem z dzieckiem zmienialam na krotki czas miejsce zmieszkania, tj miejscowosc. W nowym miejscowosci zaproponowano mi prace na umowe zlecenie ktora nie koliduje z wychowaniem dziecka. Czy musze zameldowac czasowo dziecko w nowym miejscu?
Wiem, ze nie ma problemu z przyjeciem pracy na umowe zlecenie podczas urlopu wychowawczego, jesli jest sie zatrudnionym w obu przypadkach w tej samej miejscowosci. Zatrudnienie w innej miejscowosci stawia podznakiem zapytania fakt, czy naprawde wychowuje dziecko.

Dziekuje za odpowiedz!

Kwestia meldunku to jedno - kwestia ustalenia czy wykonywanie zlecenia nie przeszkadza w sprawowaniu osobistej opieki to zupełnie coś innego.

Dariuszu, wynika z twojej wypowiedzi ze o czyms nie wiem. Czy ktos bedzie ustalal czywykonywane zlecenie nie przeszkadza w sprawowaniu osobistej opieki?
Powracajac do pytania-czy musze meldowac dziecko?
Dziekuje Ci za odpowiedz.

Sprawy meldunkowe to prawo administracyjne a nie prawo pracy.

[cytat="qqqq1"]Dariuszu, wynika z twojej wypowiedzi ze o czyms nie wiem. Czy ktos bedzie ustalal czywykonywane zlecenie nie przeszkadza w sprawowaniu osobistej opieki?[/cytat]
art. 186[2] § 2 KP - W razie ustalenia, że pracownik trwale zaprzestał sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem, pracodawca wzywa pracownika do stawienia się do pracy w terminie przez siebie wskazanym, nie później jednak niż w ciągu 30 dni od dnia powzięcia takiej wiadomości i nie wcześniej niż po upływie 3 dni od dnia wezwania.
:ok:

W porzadku, ale na innym forum odnosnie meldowaniaz duzym prawdopodobienstwem odeslą mnie TU. Przecież to nie jest "czysta" sprawa meldunkowa, chodzi tu jeszcze o to, czy nie bede miala klopotow w pierwotnym miejscu pracy. Jesli ktos wie, gdzie mam szukac informacji, to bardzo prosze mnie tam odeslac.
Przepraszam za wejscie na nieodpowiednie forum, moze jednak ktos mi jeszcze pomoze? Dziekuje

Dla ewentualnego ustalenia czy zaprzestała Pani sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem bez znaczenia jest czy dziecko było zameldowane tam gdzie Pani.

Bardzo Ci dziekuję Dariuszu za odpowiedź oraz z link! :-)

Powrót