K
kindalikearose
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Niedługo kończę staż z urzędu pracy dofinansowany przez UE. Ze stażem związana jest gwarancja zatrudnienia na okres 3 miesięcy. Przedstawiono mi już warunki na jakich będę zatrudniona i są one, mówiąc delikatnie, poniżające. Pełen etat + dyspozycyjność w soboty i w godzinach nadliczbowych, ilość obowiązków i odpowiedzialność jak u kierownika, a płaca niższa niż świeżo przyjętego pracownika fizycznego. Byłam na tyle 'bezczelna', by wyrazić swoje rozczarowanie przedstawioną mi ofertą. Pracodawca zaś oświadczył, że powinnam być wdzięczna, bo mógł zmienić mi stanowisko na sprzątaczkę i dać pół etatu na umowę o dzieło za 600zł.
Moje pytanie: czy pracodawca rzeczywiście może zmienić mi stanowisko po stażu? A jeśli tak to czy fakt, że proponowane przez niego stanowisko nie przystaje do mojego wykształcenia (wyższego) może być dobrym powodem mojej odmowy podjęcia zatrudnienia?
Moje pytanie: czy pracodawca rzeczywiście może zmienić mi stanowisko po stażu? A jeśli tak to czy fakt, że proponowane przez niego stanowisko nie przystaje do mojego wykształcenia (wyższego) może być dobrym powodem mojej odmowy podjęcia zatrudnienia?