M
Marta81
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam,mam pytanie z związku z pracą tymczasową w jednej z agencji w UK.W roku podatkowym 2006/07 pracowałam ok.3 miesiące jako pracownik tymcz.Od agencji co tydzien otrzymywałam payslipy,po zakonczeniu pracy otrzymałam P45.Wyjechałam z UK dość nagle,przed zakonczeniem roku podatkowego,pare spraw w Polsce mi się pokomplikowało i przez to nie miałam głowy do zajmowania się tym tematem.Mam takie pytanie,czy miałam obowiązek rozliczyć sie z rzadem brytyjskim z tej pracy?(w polskim US się rozliczyłam)
W kontrakcie pisze,że pracowałam jako self-employed worker ale rejestrowałam sie w Home Office(tego wymagała agencja) a nie w Inland revenue jak to się chyba robi prowadząc własną działalność?
Proszę o pomoc poprzez odpowiedz czy w moim przypadku rozliczenie się z rządem Uk jest obowiązkowe?Dodam że kwoty 5 tyś funtów nie przekroczyła,pobrano mi podatek w wysokości kilkunastu funtów więc nie opłaca mi się starać o zwrot.
Z góry dziękuję za wszelkie porady!
W kontrakcie pisze,że pracowałam jako self-employed worker ale rejestrowałam sie w Home Office(tego wymagała agencja) a nie w Inland revenue jak to się chyba robi prowadząc własną działalność?
Proszę o pomoc poprzez odpowiedz czy w moim przypadku rozliczenie się z rządem Uk jest obowiązkowe?Dodam że kwoty 5 tyś funtów nie przekroczyła,pobrano mi podatek w wysokości kilkunastu funtów więc nie opłaca mi się starać o zwrot.
Z góry dziękuję za wszelkie porady!