Praca w holandii a wypowiedzenie.

• Autor wątku Autor wątku TomOwen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TomOwen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.

Uprzejmie proszę Was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Otóż tak się składa, że obecnie jestem w Holandii. Podpisałem umowę z Biurem Pośrednictwa Pracy Tempo Team Eu-Flex na okres 12 tygodni. Minęło 6 i obecnie chcę wrócic do Polski - w trybie pilnym. Powody są różne, nie podoba mi się praca, pojawiły się również poważne zmartwienia, które przekładają się na moje zdrowie. Jednak mój powrót do Polski nie jest taki prosty. W regulaminie firmy Tempo Team Eu-Flex, który jest jednocześnie częścią umowy istnieje zapis, w którym można złożyc jedynie 4 tygodniowe wypowiedzenie - jak już się domyślacie chcę wyjechac w ciągu kilku najbliższych dni. Jest również informacja, że za zerwanie umowy grozi kara w wysokości 300Euro, które zostanie potrącone z mojego wynagrodzenia.
Czy jest możliwośc rozwiązania umowy polubownie - tzn bez potrącania wyżej wymienionej kary ?
Sprawa jest pilna, bardzo proszę o Waszą radę.

owszem wszystko zależy od pracodawcy

Jestem w identycznej sytaucji i mam podpisana umowe z Tempo Team rowniez. Prosze o jakas odpowiedz czy moze juz wiesz cos na ten temat. U mnie podobnie pojawila sie sprawa w Polsce ktora mi spedza sen z powiek i nie wiem jak sie zabrac za rozwiazanie umowy bez placenia tej ogromnej kary...:mad:

Witam
Jestem w podobnej sytuacji, ponieważ podpisałem umowę na 6 miesięcy, a po 2 miesiącach muszę wracać do Polski. Do tej pory minęły 3 tygodnie. Proszę o poradę. Jakie mam prawa. Czy obowiązuje mnie okres wypowiedzenia?

Powrót