Praca w Irlandii w Polskim sklepie

• Autor wątku Autor wątku wszyszka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wszyszka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Z góry przepraszam jeśli pisze na nieodpowiednim forum ale niestety nie udało mi się znaleźć innego forum ale do rzeczy. Moja znajoma trafiła na ogłoszenie na portalu gazetapraca.pl Praca - SPRZEDAWCA - Sprzedaż, Infolinia/Call Center/Obsługa Klienta - NOVY KARINE LTD - -, kujawsko-pomorskie - oferty pracy na GazetaPraca.pl. Odnośnie samego ogłoszenia wszystko wygląda prawie ok. Miła kobieta odpowiedziała telefonicznie na cv i twierdziła żeby znajoma przyjechała na tydzień na próbę jeśli się sprawdzi to została by na dłużej najpierw na 3 miesiące a później się zobaczy. Na zapowiedziany tydzień oferują miejsce na zamieszkanie a później pomoc w znalezieniu lokum... Jednak nigdzie na żadnym forum nie mogę znaleźć informacji o samej firmie... Zastanawia mnie jeszcze fakt że adres firmy jest w Irlandi a adres e-mail z polski z onetu... Czy posiadacie jakieś informacje dotyczące tej firmy? Czy w ogóle warto ryzykować i jechać tam w ciemno?
Co do sklepów jest to sieć sklepów SUPER-MAX.
Firma w jakiej będzie zatrudniona oraz jej adres:
NOVY KARINE LTD
UNIT 1
PAUL STREET SHOPPING CENTRE
CORK
Takie informacje dostała na meila. Co o tym sądzicie?

Witam od roku nie mieszkam w Cork ale na tej ulicy upadł polski sklep o podobnej nazwie...tyle mogę niestety pomóc...

Dziękuję każdy szczegół ma znaczenie. Jak rozumiem niestety nikt nie posiada jakiś większych informacji na temat tej firmy?

zadaj pytanie na forum
Gazeta.ie | Życie i praca w Irlandii

z googli wynika ze to siec polskich sklepów , i jak w wyszukiwarke wrzucisz to szukają w całej Polsce ( dziwne ! czemu akurat w Pl )
w CRO tam gdzie są zarejstrowane firmy w Irlandii - wyszukiwarka nie znajduje tej firmy )

w sumie na propozycje pracy na tydzien , to nie intersowałabym się tym , na same przeloty stracisz mase pieniędzy , do pracy legalnej w Ire musisz miec numer PPS (odpowiednik naszego NIp ) , na który się czeka około miesiąca , gdyby przysłali kontrakt na przynajmniej pól roku zanim wyjedziesz to mozna potem wrazie czego dochodzić swoich praw ., może spróbuj ponegocjować o ten kontrakt przed wyjazdem.

Bo oferta pracy na tydzien to totalna porażka
ale wejdz jeszcze na forum które powyżej Ci podałam i popytaj , tam jest więcej ludzi z Cork i napewno znają te firmę

Powrót