M
malami75
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 114
Dzień dobry
(umowa o pracę na czas nieokreślony)
Mój pracodawca wymyślił sobie, że w piątek przed Wielkanocą będziemy mieć "nieoficjalne" wolne. W ewidencji czasu pracy ma być wpisana normalna obecność a za ten dzień mamy przyjść w Boże Ciało do pracy. Czyli dzień za dzień.
Nie chcemy się zgodzić na taką propozycję, bo za święto powinien być dzień wolny lub 100% płatne.
Informacja została wywieszona i przekazano nam, że jeśli pracodawca ma zapotrzebowanie, to nie możemy odmówić.
Czy ja dobrze myślę, że w tej sytuacji kodeks pracy został 3 razy złamany ?
- nieoficjalne wolne
- brak dodatkowego dnia wolnego za święto
- nakaz pracy w święto
Mam jeszcze pytanie odnośnie przedstawicieli załogi. My ich nie mamy.
Czy jak pójdę zapytać pracodawcę, kto jest przedstawicielem to czy on musi posiadać jakiś dokument potwierdzający wybór danej osoby na tą funkcję ?
(umowa o pracę na czas nieokreślony)
Mój pracodawca wymyślił sobie, że w piątek przed Wielkanocą będziemy mieć "nieoficjalne" wolne. W ewidencji czasu pracy ma być wpisana normalna obecność a za ten dzień mamy przyjść w Boże Ciało do pracy. Czyli dzień za dzień.
Nie chcemy się zgodzić na taką propozycję, bo za święto powinien być dzień wolny lub 100% płatne.
Informacja została wywieszona i przekazano nam, że jeśli pracodawca ma zapotrzebowanie, to nie możemy odmówić.
Czy ja dobrze myślę, że w tej sytuacji kodeks pracy został 3 razy złamany ?
- nieoficjalne wolne
- brak dodatkowego dnia wolnego za święto
- nakaz pracy w święto
Mam jeszcze pytanie odnośnie przedstawicieli załogi. My ich nie mamy.
Czy jak pójdę zapytać pracodawcę, kto jest przedstawicielem to czy on musi posiadać jakiś dokument potwierdzający wybór danej osoby na tą funkcję ?
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.