Praca we Francji

• Autor wątku Autor wątku Daniel 3956
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Daniel 3956

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich serdecznie.Otoz mam dosc nirciekawy problem do rozwiazania,otoz pracowalem we Francji u polaka majacego firme w ww kraju.Kontrakt-umowe mialem do 20 grudnia 2013 roku.Pracodawca byl mi w stanie zapewnic prace do 20 listopada wiec 24 listopada wrocilem do kraju.Nie dostalem zadnego wypowiedzenia umowy badz jej zerwania,poprostu nic.Nie otrzymalem jeszce wynagrodzenia za listopad.W poniedzialek spodkalem pracodawce.ktory do kraju przyjezdza po material... Oswiadczyl mi ze umowa za grudzien byla anulowana (nie potrafil jasno tego sprecyzowac) i nalezy mi sie tylko do 20 listopada.Wedlug mnie powinien mi zaplacic do konca trwania umowy,gdyz to on powinien zapewnic mi prace.Prosze o pomoc w tej sprawie.Czy ktos sie spotkal ponadto z zarobkiem 1106 euro (w ratach) miesiecznie,najnizszej krajowej? Ja taka otrzymywalem choc niby najnizsza jest 1120.I ostatnie pytanie czy pracodawca mogl ode mnie zadac bym na swoj koszt kupowal paliwo i dowozil pracownika i siebie do pracy i z powrotem.Dziekuje wszystki za jaka kolwiek pomoc

Ostatnia edycja:
Powrót