Praca za granicą - Urząd pracy w Polsce

• Autor wątku Autor wątku KtoPytaNieBladzi?
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KtoPytaNieBladzi?

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, sytuacja jest następująca praca odbywała się za granicą w 2014 roku przez 2.5 miesiąca, z racji iż nie dostałem żadnych dokumentów z pracy ( ponad rok się o nie prosiłem ) podałem w urzędzie pracy, iż nigdzie nie pracowałem. Byłem w Polsce jakieś 3-4 miesiące zarejestrowany jako bezrobotny, który poszukuje pracy z chęcią wyjazdu za granicę ( nie pobierałem żadnych świadczeń ). Wyjechałem za granicę, wymeldowałem się i wszystko było super, do czasu aż nie postanowiłem zjechać ( gdyż uległem wypadkowi podczas pracy i praktycznie nie mogę podjąć pracy fizycznej, zasiłek chorobowy również się skończył )
Teraz sytuacja wygląda tak:

Wracam do kraju:
w 2014 roku nie podałem zatrudnienia za granicą przez 2.5 miesiąca ( dokumenty nareszcie dostałem )
Pierwsza rzecz, którą chcę zrobić po powrocie do kraju jest zameldowanie się w urzędzie jako osoba poszukująca praca, nigdy nie zamykam się na żadną pomoc.

Pytanie czy jeżeli teraz chciałbym podać moje zatrudnienie w 2015 i 2016, oraz skorygować rok 2014 ( 2.5 miesięczne zatrudnienie poza granicą kraju ) to czy jest to możliwe, czy lepiej już pominąć ten 2014 rok..

Pozdrawiam serdecznie

Powrót