Prace interwencyjne

• Autor wątku Autor wątku Szakal1994
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szakal1994

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,dostałem właśnie skierowanie na prace interwencyjne w pewnej firmie na okres 9-ciu miesięcy na stanowisko kierowca samochodu ciężarowego. Chciał bym się dowiedzieć jakie w związku z taką formą zatrudnienia będą moje zobowiązania wobec pracodawcy/UP, chodzi mi o sytuacje gdy chciał bym rozwiązać umowę z pracodawcą (nie odpowiada mi praca mam cos innego na oku)czy ponoszę w takim wypadku jakąś odpowiedzialność? czy np. musze zwrócić UP jakieś koszta poniesione z mojego tytułu ? Czy taka forma zatrudnienia może być w jakimś stopniu dla mnie niekorzystna? Z góry dziękuje za odpowiedzi

Szakal1994 napisał:
jakie w związku z taką formą zatrudnienia będą moje zobowiązania wobec pracodawcy/UP
Takie jakie będą wynikały z umowy o pracę. Dla Ciebie fakt, że jest to oferta w ramach prac interwencyjnych nie zmienia, bo korzyści z tego tytułu ma wyłącznie pracodawca. Dla Ciebie przez 9 miesięcy jest to zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy na zasadach przewidzianych dla pracowników wynikających z kodeksu pracy.
Szakal1994 napisał:
czy np. musze zwrócić UP jakieś koszta poniesione z mojego tytułu ?
Nie.
Szakal1994 napisał:
Czy taka forma zatrudnienia może być w jakimś stopniu dla mnie niekorzystna?
Zależy kto ma jakie oczekiwania. Jeśli umowa o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy i pełnymi składkami jest niekorzystana...

Powrót