Prace interwencyjne

• Autor wątku Autor wątku Nealie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nealie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, jestem zatrudniona wlasnie na umowe tego typu jak w tytule. Praca mi soe nie podoba(inne ustalenia a co innego na zywo). Mam w zwiazku z tym jedno pytanie- gdzie powinny nam byc przedstawione obowiazki w pracy? U pracodawcy czy w pup?
Deuga sprawa. Pracuje na caly etat( chociaz pracodawca obiecywal skrocenie czasu pracy, do dzis tego nie robi, a wrecz potrafi przedluzac a za nadgodziny nie zwraca zadnych kosztow) i niedawno dowiedzialam sie, ze chce mi przedluzyc czas pracy. Jak to jest w takiej umowie? Czy moze to zrobic? A co z wynagrodzeniem? Dzieki za odpowiedzi i przeczytanie:)

Nealie napisał:
gdzie powinny nam byc przedstawione obowiazki w pracy? U pracodawcy czy w pup?
Generalnie pracodawca zapoznaje pracownika z zakresem czynności, ale PUP na pewno też dysponuje wiedzą na temat charakteru pracy, choć może nie tak szczegółową jak pracodawca.
Nealie napisał:
Pracuje na caly etat( chociaz pracodawca obiecywal skrocenie czasu pracy
Jeśli umowa zawarta z pomiędzy pracodawcą a PUP o zorganizowanie prac interwencyjnych tego nie przewiduje, pracodawca nie może sam obniżyć wymiaru czasu pracy.
Nealie napisał:
Jak to jest w takiej umowie? Czy moze to zrobic? A co z wynagrodzeniem?
A co ma Pani określone w umowie o pracę?

Ostatnia edycja:
Wymiar czasu pracy- 1/1. Co to znaczy?
Nie wiem jaka byla umowa z Pup. Taka inormacje dostalam na poczatku od pracodawcy, bo mam nietypowe godziny oracy, moze dlatego.. Ale nie wiem..
Dostalam informacje od pracodawcy ze PODPISYWALAM obowiazki w pup a ja nic takiego nie pamietam..

Nealie napisał:
Wymiar czasu pracy- 1/1. Co to znaczy?
Żartujesz, czy naprawdę nie wiesz?:roll: Pełen etat.
Nealie napisał:
Dostalam informacje od pracodawcy ze PODPISYWALAM obowiazki w pup a ja nic takiego nie pamietam..
W PUP podpisywałaś dokumenty związane ze skierowaniem do pracy bezrobotnego. Z zakresem obowiązków zapoznaje pracownika pracodawca.

Ostatnia edycja:
Przepraszam a czemu mialabym wiedziec jak zawsze podpisywalam dokumenty, na ktorych widnialo haslo "pelny etat"? . Nie wstyd mi przyznac się do niewiedzy;) co w tym takiego? Z tego co widzialam w google, to nie bylam jedyna... Jak jest informacja o pełnym etacie, 8 godzinach przecietneo czasu pracy i 40 w tyg to jest bardziej jasne co i jak. Kazdemu zdarza sie, ze czegos nie wie:)

Ahas. No to znowu klamstwo pracodawcy. Eh..

W kazdym razie - czytajac wszystko - zrozumialam , ze pup musi zaakceptowac dodatkowa godzine pracy?

Ostatnia edycja:
W przypadku prac interwencyjnych zawierasz z pracodawcą zwyczajną umowę o prace i obowiązuje Kodeks Pracy. Umowa między pracodawcą i UP dotyczy jedynie refundacji kosztów i jak długo ma utrzymywac miejsce pracy

Powrót